miercuri, decembrie 11, 2024

Călin Georgescu a luat o decizie surprinzătaore. E iureș pe TikTok

Călin Georgescu, candidat la președinția României, a...

Momentul atacului rusesc cu racheta balistică intercontinentală Rubezh.Orașul Dnipro, devastat

ExterneMomentul atacului rusesc cu racheta balistică intercontinentală Rubezh.Orașul Dnipro, devastat

Momentul atacului rusesc cu rachete balistice intercontinentale. În dimineața zilei de 21 noiembrie, orașul Dnipro a fost ținta unui atac masiv lansat de trupele ruse, care au utilizat pentru prima dată racheta balistică intercontinentală RS-26 „Rubezh”.

Momentul atacului când Rusia a lansat în premieră o rachetă balistică intercontinentală RS-26 „Rubezh” asupra Ucrainei în dimineața zilei de joi, 21 noiembrie, marcând o escaladare semnificativă a războiului care durează deja de peste 1.000 de zile.

Momentul atacului rusesc cu racheta balistică intercontinentală

Rubezh. Orașul Dnipro, devastat

Acest tip de rachetă, proiectat pentru a transporta încărcături nucleare, a fost lansat din regiunea Astrakhan a Federației Ruse, conform Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Atacul asupra infrastructurii critice din Dnipro a implicat o gamă variată de rachete:

– O rachetă balistică RS-26 „Rubezh”;

– O rachetă aerobalistică X-47M2 „Dagger”, lansată de un avion MiG-31K din regiunea Tambov;

– Șapte rachete de croazieră X-101, lansate de bombardiere strategice Tu-95MS din regiunea Volgograd.

Forțele de apărare antiaeriană ucrainene au interceptat șase dintre rachetele X-101, limitând consecințele acestui atac. Cu toate acestea, impactul rachetei RS-26 rămâne încă neclar. Autoritățile ucrainene nu au raportat încă victime sau pagube semnificative.

Ce este RS-26 „Rubezh”

RS-26 „Rubezh” este o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, proiectată să transporte până la patru focoase nucleare cu o capacitate de 0,3 megatone fiecare. Dezvoltată de Institutul de Inginerie Termică din Moscova, această rachetă are o rază de acțiune de până la 6.000 km și poate fi echipată cu unități hipersonice de tip „Avangard”.

Dezvoltarea RS-26 a început în 2006, însă programul a fost oprit oficial în 2018, în favoarea altor sisteme precum „Iskander-K”. Totuși, în luna iulie a acestui an, Kremlinul a anunțat posibilitatea reluării producției de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, incluzând RS-26.

Utilizarea rachetei „Rubezh” ridică îngrijorări serioase, având în vedere potențialul său de a transporta încărcături nucleare. Atacul vine pe fondul intensificării războiului din Ucraina, care are un mare potențial să se transforme în Al Treilea Război Mondial.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole