vineri, iunie 21, 2024

Garry Kasparov prevestește invazia Rusiei în Europa: „Putin nu se va opri la Kiev”. România, o țintă

ActualitateGarry Kasparov prevestește invazia Rusiei în Europa: „Putin nu se va opri la Kiev”. România, o țintă

Garry Kasparov prevestește invazia Rusiei în Europa: „Putin nu se va opri la Kiev”. România, o țintă. Kasparov, unul dintre cei mai mai dușmani ai lui Putin a discutat despre schimbările din conducerea rusă și despre viitorul care ar putea fi marcat de o nouă invazie rusească.

În cadrul conferinței internaționale „Coaliția anti-Putin. Condiții pentru victoria și lichidarea regimului Putin”, organizată de Forumul Rusia Liberă la data de 14 mai, Garry Kasparov, cofondator al forumului și lider al opoziției ruse, a declarat că ultimele schimbări făcute de Putin după ce a fost „reînscăunat” pentru următorii 6 ani în fruntea Federației Ruse prevestesc cel mai negru scenariu pentru Europa.

Garry Kasparov prevestește invazia Rusiei în Europa: „Putin nu se va opri la Kiev”. România, o țintă
Despre înlocuirea ministrului apărării Serghei Șoigu cu Andrei Belousov, Kasparov a remarcat că acesta este un semnal clar că Putin intenționează să continue războiul. El a subliniat că economia rusă este tot mai angrenată în conflict și că resursele sunt utilizate pentru război și nu pentru dezvoltare.

„Aceasta este o mișcare destul de lipsită de ambiguitate. În direcția creșterii eficienței. Cine este Shoigu? „Prietenul din taiga” al lui Putin.

Evident, el nu este nimic. În locul lui au pus un economist destul de capabil și un funcționar cu experiență. L-am comparat pe Twitter cu Albert Speer (arhitectul personal al lui liderului Germaniei din 1939-1945, ministrul Reichului pentru armament în Germania din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Este o persoană a cărei sarcină este de a utiliza resursele cât mai eficient posibil pentru mașinăria de război. Belousov marchează continuarea războiului de uzură”, a declarat Kasparov.

„Ucraina nu e ultima oprire”

În ceea ce privește o tot mai posibilă invazie a Ruisie în Europa, unul dintre cei mai mari contestatari a lui Vladimir Putin prevestește „zile negre”.

„Cred că acesta este un semnal clar că Putin va continua războiul, iar Ucraina nu este ultima oprire. Asistăm la transferul final al întregii economii rusești pe picior de război. Războiul a devenit atât fundamentul ideologic, cât și economic al regimului lui Putin.

Despre promovarea „paznicului lui Putin”, guvernatorul regiunii Tula, Diumin, la funcția de asistent prezidențial, Kasparov spune:

Acesta este un post intermediar pentru el. Pentru permutări a fost necesar să facă anumite acțiuni.

De exemplu, înlăturarea șefului Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, pentru a-l desemna pe Shoigu. Este clar că Shoigu resetează Consiliul de Securitate.

Ce este Consiliul de Securitate sub Patrușev? Generalul KGB a controlat serviciile speciale. Shoigu nu poate controla nimic. Prin urmare, Shoigu este ținut pentru a nu fi „radiat din funcție”.

Diumin, din câte am înțeles, este o „stea în ascensiune”, un „șoim”. Diumin se apropie de Putin. Este important că a fost agent de securitate, Putin are încredere în el. Are mari perspective în acest regim.

Funcția de asistent prezidențial este mică, dar în regimurile dictatoriale, altceva este important”, spune Kasparov.

Europa de Est, o țintă pentru Putin

„Nivelul de sprijin pentru Ucraina în societatea occidentală este destul de ridicat, există o înțelegere a amenințării din Europa de Est, România, țările baltice, dar dacă ne mutăm la vest de Polonia, nu avem nicio idee că ne jucăm cu un dezastru uriaș. Putin ar putea câștiga războiul. Cu toate acestea, această idee încă îi năucește pe oameni.

Trebuie amintit că orice victorie a dictatorului este un moment de digerare a pradei, a celor cuceriți și apoi de mers mai departe. Un fapt bine cunoscut: fiecare al doilea tanc al Wehrmacht care a trecut granița poloneză în 1939 a fost fabricat în Cehoslovacia.

La fel cum o parte semnificativă dintre cei mobilizați în armata rusă în primul val proveneau din regiunile Donețk și Luhansk. Putin va conduce mobilizarea mai bine decât Rada Verhovna, nu există nicio îndoială în acest sens.

Putin nu se va opri, nu există nicio îndoială, pentru că fără război își va pierde legitimitatea istorică. El poate fi doar oprit”, a declarat Garry Kasparov pentru publicația independentă din Belarus, Charter97.org

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole