vineri, iunie 21, 2024

Avion fără pilot, găsit prăbuşit în judeţul Botoşani. MApN a făcut anunţul

ActualitateAvion fără pilot, găsit prăbuşit în judeţul Botoşani. MApN a făcut anunţul

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, joi, că un aparat de zbor fără pilot a fost găsit, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie

”În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru cercetarea şi analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localităţii Unteni, jud. Botoşani, ca urmare a sesizării făcute de un cetăţean”, au anunţat, joi, reprezentanţii MApN.

Ei au precizat că o echipă formată din specialişti ai ministerului şi ai altor instituţii din Sistemul Naţional de Apărare a făcut, în aceeaşi zi, cercetări la locul incidentului şi a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică.

”În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de provenienţă civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar şi nici armament sau muniţie”, a precizat sursa citată.

Anunţul a fost făcut după ce presa a relatat despre prăbuşirea aparatului de zbor

Inițial nu s-a știut nimic despre acest incident, însă localnicii au fost intrigați de faptul că accesul în acel perimetru a fost interzis. Ulterior, oamenii au început să se intereseze, iar din vorbă în vorbă au aflat despre incident.

„Domnilor, în data de 29 februarie, în localitatea Mănăstireni Botoșani, a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor (dronă, miniavion) prăbușit. Au umblat cu mașinile până la o bucată de noapte. Nu vorbesc nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că a lăsat groapă”, este relatarea unui localnic, care a dorit să-și păstreze anonimatul, pentru Monitorulbt.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care a precizat că cercetările au fost preluate ulterior de Ministerul Apărării Naționale.

„Informațiile sunt parțial adevărate. Într-adevăr, a fost găsit un aparat de zbor, de mici dimensiuni, pe un teren extravilan din comuna Unțeni, la sfârșitul lunii februarie. A fost ridicat de către reprezentanții MapN și se continuă cercetările pentru a se stabili proveniența și împrejurările în care acesta s-a prăbușit”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole