miercuri, iulie 24, 2024

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru următoarele zile

ActualitateVremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Prognoza meteo pentru următoarele cinci zile (15-19 noiembrie)Temperaturile scad semnificativ în următoarele zile. Mai multe zone din România vor fi lovite de îngheț.

Prognoza meteo pentru următoarele cinci zile (15-19 noiembrie). Vremea se va răci semnificativ în întreaga țară, însă unele regiuni vor fi lovite de îngheț. Totodată, meteorologii anunță ploi pentru unele județe.

Prognoza meteo 15-19 noiembrie. Precipitații în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele cinci zile (15 – 19 noiembrie). Conform acesteia, în următoarele zile, temperaturile urmează să scadă semnificativ. În unele zone din țară va ploua.

Pe parcursul nopții, temperaturile vor ajunge aproape de pragul de 0 grade Celsius.

„Astăzi este o zi cu ploi în cea mai mare parte a țării și cu temperaturi comparabile, în multe regiuni, cu ce am avut ieri, chiar dacă marcăm o ușoara scădere, încă valori în general peste normalul acestei perioade. De mâine, însă, intrăm într-un proces de răcire a vremii”, a spus meteorologul Florinela Georgescu.

Zonele lovite de îngheț

Începând de joi sunt anunțate mai puține precipitații în zonele montane. În schimb, pentru ziua de vineri, prognoza meteo din partea ANM arată că va ploua din nou în cea mai mare parte a țării.

În zona de munte ar putea să apară precipitații mixte, mai ales pe crestele înalte. În cursul zilei de sambătă precipitațiile ar urma să se răsfrângă spre zona de est a țării.

Răcirea vremii va continua și la începutul săptămânii următoare. În perioada respectivă sunt așteptate temperaturi aproape de pragul înghețului, în cursul nopții. Temperaturile scad sub 0 grade pe parcursul nopții, în majoritatea regiunilor din România. De altfel, meteorologii anunță maxime care nu vor depăși 12 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Temperaturi scăzute la munte

La munte, temperaturile vor fi oscilante. Maximele vor cuprinse între -1 și 7 grade în intervalul 15-19 noiembrie. Începând de săptămâna viitoare, mercurul nu va urca în termometre mai sus de 5 grade Celsius. Meteorologii anunță precipitații mai ales în zona crestelor montane înalte. In regiunile respective va ploua până la finalul acestei săptămâni.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole