marți, septembrie 26, 2023

Austria dă lovitura finală României! Ce plan are Karl Nehammer

ActualitateAustria dă lovitura finală României! Ce plan are Karl Nehammer

Austria dă lovitura finală României. Karl Nehammer a vorbit despre planurile sale la frontiera cu Italia, după situația din Lampedusa. Cancelarul austriac a vorbit și despre veto-ul împotriva aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Criza din Italia îi oferă lui Karl Nehammer un nou pretext să umilească România! Acesta a vorbit și depsre menținerea veto-ului împotriva aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Cancelarul austriac a spus în cadrul unui interviu pentru Kleine Zeitung, are în vedere introducerea unor controale sporite la frontierele cu Italia, care este partener Schengen, din cauza migranților care ajung în Lampedusa.

Austria își menține veto-ul împotriva aderării României la spațiul Schengen

Publicația austriacă a precizat și că Nehammer intenționează să mențină veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Acesta a spus că autoritățile austriece au intensificat operațiunile de control în zona de frontieră cu Italia, ca răspuns la instituirea stării de urgență în Lampedusa, după ce 9.000 de persoane au debarcat pe insulă.

„Urmărim acest lucru. Este vorba despre lupta împotriva rutelor de contrabandă (…)”, a declarat cancelarul austriac.

Potrivit Der Standard, Nehammer a menționat că a vorbit la telefon cu premierul italian Giorgia Meloni pe această temă.

Cât despre aderarea României la spațiul Schengen, Karl Nehammer a spus că Austria își menține veto-ul.

„Extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit”, a declarat el pentru Kleine Zeitung.

Austria

România își va căuta dreptatea la CJE

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a declarat că România își va căuta dreptatea la Curtea Europeană de Justiție. Asta, în cazul în care cancelarul Karl Nehammer va face din nou uz în mod nejustificat de dreptul la veto. Potrivit premierului, paguba se ridică la cel puțin două procente din PIB.

Premierul a susținut ferm că ridicarea MCV confirmă faptul că statul de drept în România este consolidat şi puternic, fiind un argument în plus care susţine aderarea României la spaţiul Schengen.

În contextul declarațiilor lui Marcel Ciolacu, ministrul austriac al afacerilor europene, Karoline Edtstadler, spunea că preocupările Austriei legate de o extindere a Spaţiului Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci „împotriva unui sistem care nu mai funcţionează”.

Ministrul austriac a arătat totuşi înţelegere faţă de poziţia Bucureştiului. Ea a precizat că respectă poziţia şi „înţelegem intereselor partenerilor noştri români. În acelaşi timp, nu putem însă să închidem ochii şi să extindem un sistem deja defect”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole