vineri, iunie 21, 2024

Anul şcolar 2023-2024. Mesajul transmis de Ligia Deca pentru toţi elevii din România

ActualitateAnul şcolar 2023-2024. Mesajul transmis de Ligia Deca pentru toţi elevii din România

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a transmis un mesaj important pentru toţi elevii, dar şi pentru părinţi şi profesori, cu doar câteva ore înainte de începutul noului an şcolar. Ea a vorbit despre propriile emoţii în aceste clipe, dar şi despre necesităţile sistemului de învăţământ din România.

Mesaj din partea ministrului Educaţiei, Ligia Deca, la început de an şcolar. Iată ce spune şefa de la Educaţie despre emoţiile pe care le trăieşte, în acest an, în momentul în care elevii se întorc în clase.

Ligia Deca precizează că aceste emoţii vin acum în două ipostaze: cea de mamă şi cea de ministru.

Ea subliniază că şcoala este locul în care copiii trebuie să crească, să se descopere, să înveţe, dar şi să lege prietenii.

Iar toţi cei din jur, în special profesorii şi părinţii, trebuie să le fie sprijin și sursă de echilibru, subliniază ministrul într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook.

„Trăiesc emoția acestui început de an școlar în două ipostaze: aceea de mamă și aceea de ministru al educației.

Școala este locul creșterii copiilor noștri, al descoperirii, al învățării și al prieteniei. Vă îndemn să le fim, împreună, sprijin și sursă de echilibru – atât pentru succesul școlar, cât și pentru binele lor emoțional”, afirmă Ligia Deca.

Şefa de la Ministerul Educaţiei subliniază că şcolii trebuie să i se redea în România locul pe care îl merită.

Iar familia şi şcoala, cot la cot, vor trebui să comunice şi să se sprijine reciproce, pentru a creşte viitorii adulţi responsabili şi pregătiţi de care România are nevoie.

„Vă doresc tuturor un an școlar bun! Cu reușite pe măsura muncii depuse și cu încredere că putem reda școlii locul pe care îl merită!

Împreună, școală și familie, prin comunicare onestă și sprijin reciproc, vom crește viitori adulți responsabili, demni, empatici și pregătiți să facă față oricăror provocări!”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook de ministrul Educaţiei.

Ce se întâmplă cu testarea antidrog din şcoli?

Recent, Ligia Deca a vorbit şi despre un alt subiect fierbinte al acestor zile: testarea antidrog în şcoli.

Toate detaliile tehnice urmează a fi perfectate de către specialişti în următoarele două luni.

Potrivit Ligiei Deca, Ministerul Educaţiei are în primul rând obligaţia să ajute prin campanii de informare. În cadrul acestora, împreună cu familiile, se va încerca să fie identificați adolescenţii care au o problemă de dependenţă.

„În ceea ce priveşte consumul substanţelor interzise, avem un plan comun de acţiune pentru siguranţă şcolară, semnat acum câteva zile de către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Familiei, Ministerul Culturii şi o serie de alte entităţi cu responsabilităţi în acest sens”, a explicat ministrul.

În opinia sa, soluţia nu ţine doar de testare. Cred că Ministerul Educaţiei are în primul rând obligaţia să ajute prin campanii de informare, subliniază Ligia Deca.

Rolul nostru este să educăm prin campanii în care, împreună cu familiile, reuşim să identificăm adolescenţii care au o problemă de dependenţă, a mai spus ministrul Educaţiei.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole