luni, mai 20, 2024

Compania de Apă Arad a anunțat că în oraș vor fi montate mii de contoare inteligente, până la sfârșitul anului

Din OrasCompania de Apă Arad a anunțat că în oraș vor fi montate mii de contoare inteligente, până la sfârșitul anului

Până la sfârșitul acestui an, în municipiul Arad vor fi montate peste 11.000 de contoare inteligente în cadrul proiectului „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă”, finanțat de Uniunea Europeană. Acest anunț a fost făcut de către reprezentanții Companiei de Apă Arad. Prin implementarea acestui proiect, compania continuă strategia de îmbunătățire și eficientizare a procesului de citire și facturare a consumului de apă, atât în ceea ce privește acuratețea înregistrărilor consumului, cât și eliminarea disconfortului resimțit de către clienții care au branșamente de apă în domeniul privat.

„În cadrul proiectului a fost finalizată procedura de atribuire și s-a semnat contractul pentru furnizarea și montarea unui număr de 11.687 contoare inteligente. Valoarea contractului de furnizare este de 9.380.883,51 lei fără TVA”, transmit cei de la Compania de Apă.

Aceștia au enumerat și o serie de beneficii asociate cu noile contoare:

„înlocuirea contoarelor mecanice pentru înregistrarea consumului de apă cu cele noi, ultrasonice, prezintă o serie de avantaje. Măsurarea ultrasonică a debitului de apă garantează precizia rezultatelor și durata lungă de viață a contorului. Dispozitivele nu conțin piese în mișcare, fiind rezistente la uzură și la impuritățile din apă și sunt prevăzute cu o funcție de supraveghere a eventualelor pierderi de apă, asigurând detectarea lor rapidă. Înlocuirea contoarelor este gratuită. Datorită acestor aparate, consumul va putea fi citit de la distanță, fără a mai deranja clienții, care nu vor mai trebui să asigure accesul angajaților Companiei de Apă Arad pentru citirea consumului”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole