vineri, martie 1, 2024

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită vineri, 9 iunie la o expoziție de pictură

Din OrasBiblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită vineri, 9 iunie la o expoziție de pictură

Vineri, 9 iunie, începând cu ora 17, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” va găzdui vernisajul expoziției intitulate „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe”, realizată de artistul plastic Elena Boțan din Arad.

Elena Boțan, membră a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Arad, și-a dedicat peste 50 de ani artei, devenind astăzi un artist matur care se bucură de admirația arădenilor. Lucrările sale se remarcă prin exprimarea stărilor sufletești prin intermediul culorilor și prin măiestria tehnică evidențiată prin detalii subtile, transparențe sensibile și amestecuri cromatice fine și delicate, oferind privitorilor o experiență completă a artei plastice.

Expoziția prezintă 22 de lucrări de pictură în acuarelă și icoane hieratice, create cu pasiune și dedicare, folosind diferite tehnici și suporturi precum lemnul, sticla și pânza. De asemenea, vor fi expuse și 100 de miniaturi cu flori și peisagistică. Elena Boțan explorează teme legate de contemplarea divinului și a spiritualului în operele sale, exprimându-și dorința ca:

„Astăzi, îmi doresc ca arădenii să vină alături de mine în această călătorie, la Biblioteca noastră, într-o călătorie a frumosului, artei, culturii și cărții. Pentru mine, pictura este ca un dans al imaginației și creativității ce ne poartă într-o lume total diferită, plină de gânduri, sentimente și emoții. Astfel, prin grația divină, pictura face parte din mine, este un proces de auto-descoperire continuu și de fiecare dată când pictez, fiecare pânză este o călătorie în sine! Cu drag vă invit la Bibliotecă și îmi aduc aminte de cuvintele dragului nostru scriitor, Ioan Slavici: «În artă și numai în artă se pot prezenta lucrurile în desăvârșirea ființei lor»!”


Preotul dr. Budeanu Tudor va dezvălui universul iconografic al spiritualității ortodoxe iubitorilor de artă, în timp ce Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad va găzdui prezentarea albumului de artă intitulat „Splendoarea naturii pe plaiul românesc și icoane”. Acest volum este dedicat celor cinci decenii de activitate ale artistei plastice arădene, Elena Boțan.

Iubitorii de artă sunt invitați să viziteze expoziția de artă plastică „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe” în perioada 9 – 23 iunie, în mod gratuit, de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, în spațiul cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad, situată la adresa str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole