sâmbătă, mai 18, 2024

Cutremurul de aseară, cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, simțit puternic în municipiul și județul Arad

Din OrasCutremurul de aseară, cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, simțit puternic în municipiul și județul Arad

La ora 20:26, a avut loc un cutremur cu magnitudinea estimată de 5 grade pe scara Richter, la o distanță de 17 kilometri de municipiul Arad. Seismul s-a resimțit puternic în municipiul și județul Arad, precum și în alte zone din România, Ungaria, Serbia și Croația. Imagini cu elemente prăbușite pe asfalt în zonele centrale ale orașului au fost distribuite pe rețelele sociale, iar mai multe clădiri din municipiul Arad au suferit daune.

Cutremurul a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 5,6 kilometri. La ora 21:04, a avut loc o replică cu magnitudinea de 3,1.

La ora 21:30, echipe operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au fost trimise în teren pentru misiuni de recunoaștere și au raportat următoarele informații:

  • S-au primit 9 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopei, Mărășești, Lucian Blaga, 6 Vânători, Vasile Alecsandri, precum și în localitățile Păuliș și Ghioroc, unde două coșuri de fum s-au prăbușit.

Nu au fost raportate victime.

Pentru informații despre măsurile și comportamentul adecvat înainte, în timpul și după un cutremur, puteți accesa ghidul de pe site-ul https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/.

De asemenea, puteți viziona regulile de comportare în caz de cutremur aici: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI.

ATENȚIE: Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări înainte de declanșarea unui cutremur. În cazul în care seismul produce consecințe grave, mesaje de avertizare a populației cu măsuri de protecție adecvate pot fi difuzate ulterior.

La ora 22:30, s-au raportat următoarele în urma cutremurului:

  • S-au primit 18 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) și avarierea a două autoturisme.

Pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru a înlătura efectele negative produse de seism (degajarea elementelor de construcție de pe clădiri) pe străzile: Horia, Episcopei, Mărășești, Lucian Blaga, Calea 6 Vânători, Vasile Alecsandri, Caragiale, Bulevardul Decebal și Bulevardul Revoluției din municipiul Arad.

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Păuliș și Ghioroc au intervenit pentru a îndepărta efectele negative ale seismului.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole