luni, februarie 26, 2024

Ioana Ginghină n-a avut o tinerețe ușoară: „Mâncam pâine mucegăită cu margarină!”. Pe ce cheltuia toți banii în facultate

MedicalIoana Ginghină n-a avut o tinerețe ușoară: „Mâncam pâine mucegăită cu margarină!”. Pe ce cheltuia toți banii în facultate

Originară din Sibiu, Ioana Ginghină a dezvăluit că nu o ducea tocmai bine din punct de vedere financiar când a venit la București, la facultate. Și asta pentru că toți banii ei se duceau pe distrație și așa ajungea să mănânce pâine mucegăită cu margarină pentru că altceva nu își permitea. Ce joburi a avut Ioana Ginghină în tinerețe.

Ioana Ginghină este actriță a Teatrului Ion Creangă de peste 20 de ani, încă din studenție când făcea acolo figurație la diverse spectacole. Actrița și-a amintit cât de grea, dar și frumoasă era acea perioadă când nu avea bani nici de mâncare.

Ioana Ginghină

Ce joburi a avut Ioana Ginghină în tinerețe pentru a se întreține

Ioana Ginghină a avut parte de tot confortul în momentul în care s-a mutat de la Sibiu la București și asta pentru că părinții i-au asigurat o locuință. Pe lângă activitatea la teatru, aceea de figurație, Ioana s-a gândit cum ar putea să își crească veniturile.

Ai mei mi-au cumpărat un apartament. Au vândut apartamentul bunicilor de acolo și mi-au cumpărat un apartament și luam în gazdă pe cineva, mai luam o fată, îi închiriam camera și stăteam două fete acolo. De obicei colege de facultate. Și mai făceam bani.

Eram promoteriță, unde era nevoie împărțeam flyere, împărțeam periuțe de dinți, mă îmbrăcam în clown. Nu am să uit în viața mea când eram îmbrăcată într-un clown și împărțeam flyere pentru o firmă care făcea petreceri pentru copii și a venit un băiat: Doamne, te văd așa frumoasă, trebuie să te salvez!’.

Deși mie mi se părea foarte fun că te împrieteneai cu mai mulți promoteri, niciodată nu mi s-a părut că trag la jug, deci eu tot timpul munceam, am muncit de mică. De asta și cred că am atâta energie și aș face lucruri, pentru că întotdeauna am avut multe joburi’, a declarat, pentru Impact.ro, Ioana Ginghină.

Ioana Ginghină mânca pâine mucegăită cu margarină, în facultate

Actrița a recunoscut că, în studenție, nu erau lucrurile roz din punct de vedere financiar, dar găsea soluții pentru a nu rămâne restantă la capitolul distracție.

Da, aveam probleme financiare în sensul că nu aveam ce să mănânc și mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită. Dar ideea e că eu fiind la teatru puteam să merg la teatru gratis, mergeam de exemplu în discotecă și nu beam în discotecă.

Mă duceam în Regie și ne punea ștampilă din aia pe mână, ieșeam, beam la ultima bodegă acolo, că era mai ieftin și ne întorceam în din astea mai scumpe: în Dumars, în Max, din astea, dar numai dansam acolo.

Cumva nu pot să zic că am simțit sărăcia, dar au fost perioade când efectiv nu aveam ce mânca. Preferam, dacă aveam niște bani, să-i dau pe o cola la bodega de lângă Dumars decât să îmi iau mâncare. Dă-o în colo de mâncare, lasă că mâncăm noi după aceea’, a mai spus Ioana Ginghină.

Ioana Ginghină făcea figurație la Teatrul Ion Creangă

Încă din primii ani de facultate, Ioana Ginghină a intrat la teatru, inițial făcea figurație, după care, treptat, a convins că e bună și lucrurile au evoluat în favoarea ei.

Am avut foarte mare noroc, de asta zic că norocul contează foarte mult în meseria asta și cred că în orice meserie. Am venit de la Sibiu într-adevăr, am intrat la facultate și pentru că dansam și cântam, am intrat cred că din anul întâi sau din anul al doilea în figurație, dar nici nu făceam fițe. Deci figurație la Teatrul Ion Creangă unde sunt până în ziua de azi.

Am început să joc în așa multe spectacole, dar roluri mici, încât cumva au fost obligați să mă angajeze, pentru că costam mai mult cu bucata decât dacă m-ar fi angajat. Cumva era: hai s-o angajăm că dăm mai mulți bani așa! Bine, s-a organizat concurs. Dar ăsta a fost marele atu. Și asta îi învăț pe mulți dintre tinerii din ziua de azi că nu am făcut fițe că nu am rol principal, că duc tava, că vai de mine!’, a mai povestit Ioana Ginghină despre cum a reușit să se angajaze într-un teatru din Capitală.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole