sâmbătă, mai 18, 2024

Legea privind plafonul datoriilor din SUA lasă fără finanţare proiecte de apărare de importantă secundară, de 16 miliarde de dolari

EconomieLegea privind plafonul datoriilor din SUA lasă fără finanţare proiecte de apărare de importantă secundară, de 16 miliarde de dolari

Acordul pentru evitarea incapacităţii de plată a SUA a lăsat legiuitorii, Departamentul Apărării şi alte agenţii să se întrebe cum să plătească proiectele care în anii trecuţi au fost completări de ultimă oră la politicile de apărare obligatorii şi la proiectele de credite, care în general sunt aprobate cu puţine discuţii.

Acordul asupra datoriei a plafonat cheltuielile pentru securitatea naţională în anul fiscal 2024 la 886 de miliarde de dolari, ceea ce a cerut preşedintele american Joe Biden.

Printre listele de ”priorităţi nefinanţate” ale serviciilor militare se numără tancurile Abrams produse de General Dynamics, un avion fabricat de Lockheed Martin şi o navă pentru puşcaşi marini realizată de Huntington Ingalls Industries.

Fiecare serviciu îşi generează propria listă şi în acest an au inclus noi facilităţi, îmbunătăţiri ale navelor, muniţii şi radare cu rază lungă de acţiune pentru a proteja SUA.

Consilierii Congresului au spus că înainte de acordul privind datoria, comitetele relevante aveau în vedere un buget de securitate naţională de peste 900 de milioane de dolari pentru anul fiscal 2024.

De obicei, unele dintre priorităţile nefinanţate în valoare de 16 miliarde de dolari ar fi abordate, precum şi iniţiativele legiuitorilor în valoare de miliarde.

În cele din urmă, consilierii au spus că ar fi putut fi adăugate încă 30-40 de miliarde de dolari la limita superioară a bugetului apărării.

În ultimii ani, Congresul a mărit cheltuielile pentru apărare cu mai mult decât solicită orice preşedinte, în general cu zeci de miliarde de dolari.

În 2022 şi 2023, Congresul a crescut cheltuielile cu peste 20 de miliarde de dolari în fiecare an.

Înainte de aceasta, Pentagonul a folosit fonduri ”Overseas Contingence Operations” (OCO) timp de un deceniu pentru a spori suma de bani disponibilă pentru a evita plafoanele bugetare adoptate de Congres.

Anul acesta, acordul privind plafonul datoriilor ar putea face acest lucru mai dificil.

FINANŢARE SUPLIMENTARĂ

Biden ar urma să solicite fonduri suplimentare în august sau septembrie pentru a sprijini Ucraina împotriva invaziei ruse, după epuizarea fondurilor de de 48 de miliarde de dolari aprobate de Congres în decembrie pentru Ucraina.

Este aşteaptat acum ca cererea de cheltuieli suplimentare a Ucrainei să includă o gamă mai largă de cheltuieli militare şi unele proiecte lăsate în urmă.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole