luni, mai 20, 2024

Ministerul Cercetării: Opt centre regionale de orientare în cariera de cercetător vor fi înfiinţate din fonduri prevăzute în PNRR

EconomieMinisterul Cercetării: Opt centre regionale de orientare în cariera de cercetător vor fi înfiinţate din fonduri prevăzute în PNRR

„Aproximativ 6.000.000 euro reprezintă fondurile alocate pe Investiţia I10, Componenta 9 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), înfiinţarea şi susţinerea financiară a unei reţele naţionale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM”, arată MCID, într-un comunicat de presă.

Prin înfiinţarea celor opt centre regionale este îndeplinit Jalonul nr. 286 din PNRR – O reţea de universităţi publice care găzduiesc şi operaţionalizează opt centre de orientare în cariera de cercetător, mai indică sursa citată.

Propunerile de proiecte depuse de beneficiarii finali, câştigători ai competiţiei, au avut în vedere implementarea de activităţi de orientare în cariera de cercetător, activităţi de promovare a cercetării şi atragerea tinerilor în cariera de cercetător, activităţi în reţea şi activităţi de management de proiect.

Beneficiarii semnatari sunt: Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Babeş – Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Dintre obiectivele Investiţiei I10. Menţionăm promovarea ştiinţei în rândul tinerilor şi atragerea acestora spre cercetare, promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg şi al comunităţilor locale, asistarea cercetătorilor autohtoni în cariera de cercetător şi prezentarea de noi traiectorii de carieră de cercetare în mediul academic, în industrie şi în afaceri şi crearea de condiţii favorabile integrării cercetătorilor din afara România în organizaţii CDI din România pentru stagii de scurtă sau lungă durată”, conchide sursa menţionată. 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole