luni, mai 20, 2024

Lukașenko ar fi fost internat la un spital din Moscova, în stare critică, după o întâlnire cu Vladimir Putin

ExterneLukașenko ar fi fost internat la un spital din Moscova, în stare critică, după o întâlnire cu Vladimir Putin

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, ar fi fost transportat în stare critică la un spital din Moscova, după o întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin, susține liderul opoziției de la Minsk, Valeri Tsepkalo, conform Ukrainska Pravda.

„Potrivit informațiilor pe care le avem și care necesită o confirmare suplimentară, Lukașenko, după întâlnirea cu ușile închise pe care a avut-o cu Putin, a fost dus de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde se află acum. Cei mai buni specialiști au fost trimiși să-l îngrijească, fiind într-o starea evaluată de medici ca fiind critică. Sângele a fost purificat, starea lui Lukașenko îl face netransportabil. Măsurile luate pentru salvarea dictatorului belarus au fost menite să prevină speculațiile cu privire la posibila participare a Kremlinului la otrăvirea sa”, a postat Tsepkalo pe Telegram.

Lukașenko a participat în 24 mai la Forumul Economic Eurasiatic de la Moscova. Acolo, în special, el a spus că armele nucleare rusești au început deja să fie transportate în Belarus în cadrul acordurilor bilaterale.

În urmă cu două săptămâni, presa ucraineană a scris că Lunkașenko a fost internat de urgență la un spital din Minsk păzite de forțe înarmate. Președintele Belarusului a dezmințit ulterior informația, spunând că se simte bine.

Însă presa occidentală remarca faptul că, recent, liderul de la Minsk părea palid și slăbit.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole