sâmbătă, mai 18, 2024

Direcția de Sănătate Publică Arad informează cetățenii cu privire la prevenirea îmbolnăvilor asociate cu inundații

Din OrasDirecția de Sănătate Publică Arad informează cetățenii cu privire la prevenirea îmbolnăvilor asociate cu inundații

DSP Arad avertizează cu privire la pericolul prezentei inundațiilor în anumite zone și își propune să furnizeze populației informații importante despre prevenirea bolilor asociate acestora.

În timpul unei inundații, apa poate suferi deteriorări în ceea ce privește calitatea sa. Există posibilitatea ca apa să fie contaminată cu diverse microorganisme, precum bacterii, virusuri, protozoare și alte substanțe chimice provenite din diferite surse, inclusiv din agricultură.


Iată care sunt recomandările emise de Direcția de Sănătate Publică Arad referitoare la apa utilizată pentru consum și gătit:

  • Este important să folosiți doar apă sigură din punct de vedere al sănătății: apă îmbuteliată, apă fiartă sau apă tratată.
  • Nu utilizați apa contaminată pentru a spăla vasele, a vă clăti dinții, a spăla sau pregăti alimentele sau a produce cuburi de gheață.
  • Consumați doar apă îmbuteliată, fiartă sau tratată până când sursa de apă personală a fost testată și s-a constatat că este sigură pentru sănătate.
  • Pentru a distruge bacteriile și paraziții, fierbeți apa provenită din fântână înainte de a o consuma. Aduceți apa la punctul de fierbere și mențineți-o în fierbere timp de cel puțin trei minute.


Rețineți următoarele informații importante:

  • Fiți atenți la comunicatele de presă publicate de către Direcția de Sănătate Publică Arad.
  • Fântânile private sau publice care au fost inundate trebuie să fie curățate, dezinfectate și testate după retragerea apei. Pentru întrebări legate de procesul de testare și dezinfectare a fântânilor, adresați-vă Direcției de Sănătate Publică Arad la numărul de telefon 0257 254 438.
  • Dacă credeți că ați consumat apă contaminată, consultați medicul de familie, mergeți la un centru de permanență sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.
  • Direcția de Sănătate Publică Arad a informat primăriile din județ cu privire la reglementările actuale referitoare la calitatea apei potabile în zonele cu risc crescut de inundații în această perioadă.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole