marți, februarie 27, 2024

Bogdan Huţucă (PNL): La începutul anului, ministrul de Finanţe a supraestimat grav veniturile statului şi a subestimat grav cheltuielile / Responsabilitatea aparţine 100% ministrului de Finanţe şi nu echipei de la ANAF

EconomieBogdan Huţucă (PNL): La începutul anului, ministrul de Finanţe a supraestimat grav veniturile statului şi a subestimat grav cheltuielile / Responsabilitatea aparţine 100% ministrului de Finanţe şi nu echipei...

”Îi mulţumesc lui Lucian Heiuş pentru modul profesionist şi onest în care şi-a exercitat funcţia de preşedinte ANAF. Lucian a avut rezultate remarcabile de fiecare dată când a ocupat o funcţie în statul român – este şi rămâne un exemplu de urmat pentru cei mai tineri din domeniul finanţelor care îşi caută modele de urmat.  Din păcate, vedem că demisia lui Lucian Heiuş a fost urmată de numeroase mesaje mincinoase şi necinstite care încearcă să afecteze cariera unui profesionist veritabil”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Bogdan Huţucă, preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Potrivit acestuia, ”o selecţie de diletanţi, a căror singură calitate este carnetul de membru PSD, cred că vor reuşi să ascundă adevărul sub preş doar pentru că ţipă mai tare”.

”Adevărul este că, la începutul anului, ministrul de Finanţe a supraestimat grav veniturile statului şi a subestimat grav cheltuielile. Asta înseamnă că responsabilitatea aparţine 100% ministrului de Finanţe şi nu echipei de la ANAF”, a mai afirmat liberalul.

Potrivit acestuia, ”în 2022, activitatea ANAF a fost una excepţională, instituţia a colectat la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult faţă de anul precedent”.

”În acelaşi timp, ANAF a rambursat TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, comparativ cu anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde lei. În primele 5 luni din 2023,  ANAF a încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Cifrele sunt clare şi ele întăresc imaginea unei instituţii care a făcut performanţă”, a mai afirmat liberalul.

Acesta susţine, de asemenea, că ”unii de la PSD încearcă să mute reflectoarele de pe adevăratul vinovat, pe care îl ştiu foarte bine, dar îl protejează din calcule politicianiste”.

”Acum e zgomot. Dar în curând, nu va mai fi! Şi asta pentru că execuţia bugetară de la finalul anului nu va mai lăsa loc de interpretări politicianiste şi necinste. Şi atunci vom vedea cu toţii cum fix cei care astăzi ţipă mai tare, atunci vor tăcea. Pentru că matematica se face cu cifre exacte şi nu cu opinii. Şi pentru că, aşa cum ştim din bătrâni, minciuna are picioare scurte, iar adevărul are marea calitate de a ieşi mereu la iveală”, a mai transmis Bogdan Huţucă.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat, marţi, după demisia şefului ANAF Lucian Heiuş, că Nicoleta Cârciumaru a fost propusă pentru a prelua conducerea ANAF şi că a propus şi schimbarea şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, subliniind că eficientizarea colectării taxelor şi recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole