marți, februarie 27, 2024

Google trebuie să plătească despăgubiri de 32,5 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete ale Sonos pentru dispozitive audio wireless

EconomieGoogle trebuie să plătească despăgubiri de 32,5 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete ale Sonos pentru dispozitive audio wireless

Cazul face parte dintr-o dispută extinsă privind proprietates intelectuală între foştii colaboratori, care include alte procese în SUA, Canada, Franţa, Germania şi Ţările de Jos.

Companiile au lucrat anterior împreună pentru a integra serviciul de streaming muzical al Google în produsele Sonos.

În 2020, Sonos a dat în judecată Google pentru încălcarea brevetelor, în Los Angeles şi la Comisia pentru Comerţ Internaţional (ITC) din SUA, acuzând gigantul tehnologic că i-a copiat tehnologia în timpul colaborării cu dispozitive precum Google Home şi Chromecast Audio.

Sonos a câştigat anul trecut, la ITC, o interdicţie limitată de import pentru unele dispozitive Google, la care Google a făcut recurs.

Google a contestat cu propriile sale procese de brevet în California şi la ITC, acuzând Sonos că a încorporat tehnologia companiei de tehnologie în difuzoarele sale inteligente.

Sonos a numit procesele Google drept ”o tactică de intimidare”, pentru ”a presa un concurent mai mic”.

Sonos, cu sediul în Santa Barbara, California, a pierdut aproape o cincime din evaluarea de pieţa, la începutul acestei luni, după ce şi-a redus previziunile privind veniturile.

Juriul a constatat că Google a încălcat unul dintre cele două brevete ale Sonos aflate în cauză în proces.

Sonos a cerut anterior instanţei despăgubiri de 90 de milioane de dolari, o solicitare despre care Google  a declarat într-un document judecătoresc că Sonos a redus-o de la 3 miliarde de dolari după ce judecătorul de district din SUA William Alsup a restrâns cazul.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat acest caz este ”o dispută restrânsă cu privire la unele caracteristici foarte specifice, care nu sunt utilizate în mod obişnuit”, şi că compania ia în considerare următorii paşi.

Google a mai spus că ”am dezvoltat întotdeauna tehnologia independent şi am concurat pe baza ideilor noastre”.

Un purtător de cuvânt al Sonos a declarat că verdictul ”reafirmă că Google a încălcat în serie portofoliul nostru de brevete”.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole