vineri, iunie 21, 2024

L-au ucis pe loc! Toată Ucraina plânge după el acum. Informaţia a fost confirmată de la vârf

ExterneL-au ucis pe loc! Toată Ucraina plânge după el acum. Informaţia a fost confirmată de la vârf

Tragedia zilei în Ucraina! Mai mulți ucraineni au fost răniți, iar alții și-au pierdut viața în timpul unui atac efectuat de armata Rusiei. Volodimir Zelenski a oferit mai multe detalii despre atacul respectiv.

Armata Rusiei a atacat, vineri, o clinică medicală din regiunea ucraineană Dnipro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat vineri, 26 mai 2023, că cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar alți 15 oameni au fost răniți în urma unui atac cu rachete asupra unei clinici medicale din orașul estic Dnipro, precizând, de altfel, că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare.

„Teroriștii ruși își confirmă încă o dată statutul de luptători împotriva a tot ceea ce este uman și onest. Un atac cu rachete asupra unei clinici din orașul Dnipro.

Până în acest moment, o persoană a fost ucisă și 15 au fost rănite. Urmările bombardamentelor sunt eliminate, iar victimele sunt salvate”, a scris, vineri, Volodimir Zelenski pe contul său de Telegram.

Ucraina a raportat că a doborât zece rachete rusești și 23 de drone militare. Potrivit agenției de presă Reuters, oficialii ucraineni au declarat, vineri, că au fost doborâte zece rachete trase din Marea Caspică, 23 de drone Shahed de fabricaţie iraniană şi două drone de recunoaştere.

În total, 17 rachete şi 31 de drone au fost lansate în timpul atacurilor armatei Rusiei, care au început joi, 25 mai 2023, în jurul orei locale 22:00, şi au continuat până vineri, 26 mai 2023, la ora 5:00.

Potrivit sursei citate anterior, mai multe drone şi rachete au lovit ţinte în regiunile ucrainene Harkov şi Dnipropetrovsk, însă nu au fost înregistrate victime.

„A fost o noapte foarte dificilă. A fost zgomotos – inamicul a lansat un atac în masă asupra regiunii cu rachete şi drone. Dnipro a avut de suferit”, a scris, vineri, Serhi Lîsak, guvernatorul regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, pe rețelele sociale.

Potrivit spuselor sale, în urma atacurilor armatei Rusiei au fost avariate câteva case, mașini, clădirile unor companii private, o firmă de transport și o benzinărie. La rândul său, guvernatorul regiunii ucrainene Harkov a raportat pagube materiale. Conform lui, mai multe case private şi instalaţii industriale au fost avariate în urma atacului respectiv.

Informația respectivă nu a putut fi verificată, în plus, autoritățile ruse nu au comentat informațiile respective, în schimb, au raportat că două regiuni din sudul Rusiei au fost atacate de armata Ucrainei cu o rachetă și o dronă militară.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole