luni, mai 20, 2024

Asociația Oaza Arad a derulat, sâmbătă, 27 mai 2023, proiectul „Noi și copiii noștri”

Din OrasAsociația Oaza Arad a derulat, sâmbătă, 27 mai 2023, proiectul „Noi și copiii noștri”

În data de 27 mai 2023, Asociația Oaza Arad a implementat proiectul „Noi și copiii noștri”, finanțat de PEPCO România, în cadrul programului PEPCOlandia, desfășurat local în colaborare cu Organizația Umanitară CONCORDIA.

Scopul proiectului a fost de a oferi 80 de copii din două comunități social și economic dezavantajate din municipiul Arad și comuna Șiria activități recreative și de socializare, în vederea dezvoltării personale, formării de prietenii și descoperirii potențialului creativ. Aceasta s-a realizat prin intermediul unei excursii de o zi în comuna Șiria.

Proiectul s-a desfășurat la Centrul Social Comunitar din Șiria, prin organizarea a 4 ateliere de lucru pentru cei 80 de copii (40 din Arad și 40 din Șiria). Tematica atelierelor a inclus: învățarea despre drepturile copiilor, explorarea lumii prin ochii copiilor, reciclarea și evitarea aruncării deșeurilor și confecționarea brățărilor prieteniei.

„Copiii au fost împărțiți în 4 grupe, pe ateliere, de care s-au ocupat voluntarii, fiecare pe specificul atelierului. La finalul atelierelor, prin bunavointa primăriei Șiria, copiii au urcat la Cetate. Sponsorii proiectului au asigurat tuturor participantilor un picnic și au desfășurat activități sportive și recreative”, Laura Andreș, președinta Asociației Oaza Arad.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole