duminică, mai 26, 2024

Dmitri Medvedev avertizează: Apocalipsa nucleară este tot mai aproape. Armele Occidentului cresc acest risc

ExterneDmitri Medvedev avertizează: Apocalipsa nucleară este tot mai aproape. Armele Occidentului cresc acest risc

Dmitri Medvedev, vicepreședintele puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, a avertizat că armele distructive din vest cresc riscul de conflict nuclear, iar „apocalipsa” este tot mai aproape.

Cu cât sunt mai distructive armele furnizate de Occident Ucrainei, cu atât riscul unei „apocalipse nucleare” este mai mare, a avertizat marţi vicepreşedintele puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Rusia, care are mai multe arme nucleare decât orice alt stat din lume, a declarat în repetate rânduri că Occidentul este implicat într-un război prin procură cu Moscova în Ucraina, care ar putea escalada într-un conflict mult mai grav.

Avertismentul vine după ce Biden a anunţat un nou ajutor de 37 miliarde de dolari pentru Ucraina

SUA au angajat un ajutor de securitate de 37 miliarde de dolari pentru Ucraina de când Vladimir Putin a trimis trupe în ţara vecină la 24 februarie 2022. Preşedintele american Joe Biden le-a transmis vinerea trecută omologilor săi din G7 că susţine un efort comun cu aliaţii pentru a antrena piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16, potrivit unui oficial de rang înalt al administraţiei de la Washington, chiar dacă nu există deocamdată niciun angajament de furnizare a avioanelor propriu-zise.

„Cu cât se furnizează mai multe arme, cu atât mai periculoasă va fi lumea. Şi cu cât mai distructive sunt aceste arme, cu atât mai probabil devine scenariul a ceea ce se numeşte în mod obişnuit o apocalipsă nucleară”, a declarat Medvedev.

Occidentul afirmă că doreşte să ajute Ucraina să învingă Rusia, dar a insistat în mod repetat că nu doreşte să declanşeze o confruntare militară directă între alianţa militară NATO, susţinută de SUA, şi Rusia.

Armata rusă a declarat marţi că i-a eliminat pe militanţii care au pătruns în regiunea Belgorod, la graniţa Rusiei cu Ucraina, cu vehicule blindate, forţele ruse ucigând peste 70 de „naţionalişti ucraineni” şi respingându-i pe restul înapoi în Ucraina.

Medvedev a declarat că atacatorii sunt „nişte gunoaie care ar trebui exterminaţi ca şobolanii”
„Responsabilitatea revine regimului de la Kiev şi, în ultimă instanţă, sponsorilor săi din străinătate – adică Washingtonul şi ţările Uniunii Europene, precum şi statele afiliate, cum ar fi Marea Britanie şi altele. Este responsabilitatea lor, în mod direct şi imediat”, a mai spus el.

La Moscova, preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că ţara sa nu a început niciun război, iar prin operațiunea militară specială în Ucraina încearcă să pună capăt războiului împotriva poporului rus.

„Ei ne spun adesea şi noi auzim că Rusia a început un război. Nu! Rusia, cu ajutorul operaţiunii militare, încearcă să pună capăt acestui război care se duce împotriva noastră, împotriva poporului nostru”, a declarat Putin la Kremlin, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor de stat.

Putin a spus că, din cauza unei „nedreptăţi istorice, o parte a poporului rus a fost lăsată în afara graniţelor statului rus istoric, dar că aceşti oameni nu au încetat să fie ruşi, să fie oamenii noştri. Rusia face şi, bineînţeles, va face totul pentru a-i apăra”, a subliniat liderul de la Kremlin, potrivit bnn.network.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole