duminică, mai 28, 2023

Plan Roșu de intervenție a fost activat ieri, 24 mai 2023, pe Calea 6 Vânători

Din OrasPlan Roșu de intervenție a fost activat ieri, 24 mai 2023, pe Calea 6 Vânători

Astăzi, 24 mai 2023, a fost activat Planul Roșu de intervenție în cadrul unui exercițiu desfășurat în apropierea Gării CFR din municipiul Arad, pe Calea 6 Vânători.

Scenariul exercițiului a presupus gestionarea unei situații de urgență rezultate în urma coliziunii a două trenuri, în care 13 persoane au fost implicate. Echipele de căutare-salvare, extragere a victimelor din zonele de pericol și acordare a primului ajutor medical au fost formate și au intervenit pe parcursul exercițiului.

Similar situațiilor reale, echipajele SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit pentru salvarea persoanelor, trierea victimelor și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat, precum și pentru transportul acestora la unitățile medicale din apropiere.

Având în vedere complexitatea situațiilor tactice abordate, la exercițiu au participat 45 de pompieri din Arad, care au avut în dotare 3 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transportul personalului și a victimelor multiple, precum și o autospecială CBRN. De asemenea, au fost mobilizate 5 ambulanțe SMURD. Echipajele au fost însoțite de personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Serviciului Județean de Poliție Transporturi, Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad, precum și de 13 voluntari ai ISU Arad.

Exercițiul a avut ca scop testarea capacităților de intervenție și de răspuns ale forțelor implicate, îmbunătățirea pregătirii personalului și verificarea cooperării dintre structurile responsabile de gestionarea diverselor tipuri de situații de risc. Totodată, s-a urmărit verificarea punerii în aplicare a planurilor proprii și a celor de cooperare.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole