duminică, mai 28, 2023

în perioada 26 – 28 mai la Arad, are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional JAZZAR

Din Orasîn perioada 26 – 28 mai la Arad, are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional JAZZAR


JAZZAR, Festivalul Internațional al Jazzului, revine cu cea de-a doua ediție în perioada 26 – 28 mai la Arad. Prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, Primăria Arad este parteneră și în acest an în proiectul muzical JAZZAR.

Festivalul JAZZAR va oferi publicului o călătorie în lumea muzicii de jazz. Artiști de renume național și internațional vor susține concerte la Sinagoga neologă, în Cetatea Aradului și în Parcul Zsolt Török. Scopul evenimentului este de a prezenta o varietate stilistică largă, cuprinzând jazz clasic, fusion, jazz experimental, contemporan etc.

„Continuăm proiectul început anul trecut. Vor fi trei zile cu muzică bună. Startul festivalului va fi dat la Sinagogă; Cetatea Aradului a fost rezervată pentru cea de-a doua zi de festival, iar duminică, vom asculta muzică jazz în Parcul Zsolt Török, la fel ca anul trecut. Cred ca va fi un eveniment cel puțin la fel de reușit ca cel de anul trecut. Cred că este loc în rândul evenimentelor organizate în Arad și pentru jazz și cu siguranță arădenii vor demonstra acest lucru”, a transmis primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

„Avem un eveniment internațional de jazz care sperăm că va reuși să pună Aradul pe harta evenimentelor de acest gen. Anul acesta ca și o noutate avem JAZZAR în Cetate și sperăm să atragem cât mai multă lume. Dacă va fi un succes vom avea parteneriate cu orașe-cetate din alte țări unde sperăm ca în anii viitori să facem un festival internațional regional. Sinagoga pe care o cunoașteți de anul trecut este un spațiu perfect pentru prima zi de festival dedicată jazz-ului experimental. Vom continua cu Cetatea Aradului, iar apoi ne mutăm în Parcul Zsolt Török, devenit tradițional. Este un loc liniștit, cu multă vegetație, potrivit pentru a savura diferitele genuri de jazz. Vă așteptăm să veniți în număr cât mai mare”, a precizat Roland Boiț, preşedintele Asociaţiei „Europeanul”.

O altă noutate a acestei ediții este introducerea Bursei Muzicale Jazzar, care are drept scop sprijinirea tinerilor muzicieni. Prin fondurile colectate, vor fi acordate premii anuale artiștilor în devenire implicați în crearea unor proiecte muzicale în cadrul Festivalului JAZZAR.

„Încercăm să continuăm obiectivul nostru principal de aproape zece ani prin care susținem performanța în rândul tinerei generații. În fiecare an îi premiem pe cei mai buni la învățătură, cultură și sport în cadrul Balului Comunității Arădene. Anul acesta ne-am propus să susținem și tinerii muzicieni care urcă pe scena festivalului. Cei care vor contribui la Bursa Muzicală Jazzar vor primi pentru gestul lor de mărinimie o incursiune de neuitat în lumea muzicală a Jazzului şi acces în două din cele mai emblematice locaţii din Arad: Sinagoga neologă şi Cetatea Aradului unde vor concerta artiști de talie națională și internațională”, a mai menționat Roland Boiț.

Accesul publicului la spectacolele din Parcul „Zsolt Török” va fi gratuit și liber, în timp ce pentru spectacolele din Cetate și Sinagoga neologă va fi necesară prezentarea unei cărți de identitate și a unei invitații, care pot fi obținute după efectuarea unei contribuții de 75 lei. Aceasta poate fi făcută online pe www.jazzar.ro sau personal de la casieriile Filarmonicii sau Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, începând cu data de 9 mai.

Programul festivalului este următorul: Vineri, 26 mai 2023 – Sinagoga neologă din Arad, ora 20:00

  • Grup coral Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad
  • Spectacolul „Fluidian” – chitară și lumini

Sâmbătă, 27 mai 2023 – Platoul central al Cetății Aradului ora 17:00 – Reconstituiri istorico-militare – Asociația IRR 33 Cetatea Aradului ora 17:30 – Expoziția Muzeului Cetății și expoziția privată „Ordine și Medalii Românești 1866-1947” ora 19:00

  • Edina & Friends
  • Moonlight Breakfast
  • Blazzaj
  • Spectacolul „Lupii de foc” – Flaming Jazz #fireshow

Duminică, 28 mai 2023 – Parcul „Zsolt Török” din Arad ora 14:00 – DJ Bruno Fletter – Jazz-funk, Smooth jazz, brazilian lounge, jazz soul ora 19:00

  • Zaera George & Friends
  • Roana Red Project
  • Fish in Oil
  • Activități auxiliare, workshopuri și întâlniri cu diverse tipuri de artă, susținute de elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” și voluntarii asociațiilor participante.

Festivalul este organizat de Asociația Europeanul și compania Remada New Life & Fun Concept, în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Unitatea Militară 01249 Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Vechiul Cazinou, Comunitatea Evreiască din Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Filarmonica Arad, Asociația OSTSM și beneficiază de sprijinul sponsorilor locali și naționali.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole