marți, mai 21, 2024

Kyrylo Budanov le cere soldaților ruși să se predea: „Aveți de ales: morți sau salvați-vă viața”

ExterneKyrylo Budanov le cere soldaților ruși să se predea: „Aveți de ales: morți sau salvați-vă viața”

În timp ce instituțiile de presă s-au grăbit să acopere valul de informații despre o incursiune în regiunea Belgorod a Federației Ruse, Kyrylo Budanov, șeful Direcției de Informații Militare (HUR) a Ucrainei a lansat un îndemn către soldații ruși. „Aveți de ales: morți sau salvați-vă viața”.

Îndemnul lui Budanov face parte dintr-un proiect numit „Vreau să trăiesc”, un serviciu prin care li se explică explică soldaților Federației Ruse cum să se predea. Șeful HUR a fost un ghimpe în coasta Moscovei, care l-a judecat în lipsă pentru terorism, în 2016, când ar fi condus un comando în Crimeea.După acest incidentnBudanov a scăpat de mai multe tentative de asasinat. De câteva săptămâni, analiștii ruși vorbesc despre o lovitură ucraineană în regiunea Belgorod.

Printre acești analiști se numără Yevgeny Prigozhin, șeful grupului de mercenari Wagner, și ultranaționalistul Igor Strelkov, care a fost un fost ofițer de informații militare, artizanul, în mare parte, a incursiunii Rusiei din 2014 în Crimeea și Donbas. Chiar și documentele Pentagonului, care au fost ajuns în spațiul public, susțin că președintele Volodymyr Zelensky a discutat despre posibilitatea ocupării unor teritorii din Federația Rusă pentru a le folosi ca pârghii în orice negocieri viitoare. Incursiunea de luni, 22 despre care guvernatorul din regiunea Belgorod Vyacheslav Gladkov a spus că este „un grup de sabotaj” a avut foarte multă atenție în zona mass-media.

Război în Ucraina

Legiunea Svoboda Rossiya (Libertatea Rusiei), un grup de militari ruși anti-Putin, care luptă alături de ucraineni, a publicat un apel către concetățenii lor să se ridice împotriva „dictaturii Kremlinului”. Într-un interviu acordat ABC News la începutul acestui an, Budanov a spus că este „foarte bucuros să vadă” atacuri asupra teritoriului rus, deși nu își poate asuma responsabilitatea acestor acțiuni.

Întrebat dacă se aștepta la mai multe atacuri mai în profunzime în Rusia, șeful HUR a răspuns „din ce în ce mai în profunzime”. Budanov s-a născut la Kiev la 4 ianuarie 1986. A absolvit Institutul Forțelor Terestre din Odesa (2007), după care s-a încadrat forțele speciale ale Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. În 2014, a luat parte la războiul ruso-ucrainean și a fost rănit de mai multe ori. În perioada 2018-2020, a participat la operațiuni militare speciale, clasificate.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole