sâmbătă, mai 18, 2024

Echipa Delta Force din Arad va participa la FIRST Global, competiția mondială de robotică

Din OrasEchipa Delta Force din Arad va participa la FIRST Global, competiția mondială de robotică


Echipa Delta Force a fost aleasă să reprezinte România la cea mai prestigioasă competiție mondială de robotică, care se va desfășura în luna octombrie la Singapore, conform anunțului făcut de aceștia.

„Ne onorează încrederea ce ne-a fost acordată de Natie Prin Educatie și suntem pregătiți pentru a face față acestei noi provocări!”, spun tinerii de la Delta Force.

Echipa arădeană se va alătura celorlalte 190 de țări participante la concurs, având ocazia să demonstreze experiența acumulată și să evidențieze știința și tehnologia utilizate în construcția robotului echipei.

„Venim după un parcurs competițional 2023 plin cu rezultate bune, dintre care menționăm titlul de Căpitan de Alianță Finalistă la Campionatul Național FIRST Tech Challenge Romania – 2023 și titlurile de Căpitan al Alianței Finaliste și Industrial Design Award sponsorizat de General Motors, la competiția internațională de robotică FIRST Robotics Competition (FRC) – Bosphorus Regional – Istanbul, Turcia – 2023”, precizează cei de la Delta Force.


Competiția din Singapore reprezintă Olimpiada Globală de Robotică, având ca scop promovarea domeniilor STEM – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. FIRST Global Challenge le propune echipelor provocări inginerești reale, astfel încât participanții să devină viitoarele generații de oameni de știință, care vor lucra pentru a rezolva unele dintre cele mai urgente probleme ale lumii.

„Tema de anul acesta va fi energia regenerabilă și rolul ei în societate. Statul Singapore, în calitate de gazdă a Olimpiadei de robotică, este un model în ceea ce privește țările ce promovează soluții alternative pentru obținerea energiei. Echipele participante sunt provocate să construiască un robot care, într-o lume virtuală, poate să producă hidrogen, pe care apoi să îl folosească pentru a stoca, transporta și converti energia. Noi am pornit deja motoarele, gândim soluții pentru a rezolva problemele și suntem încrezători în victorie! Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și au investit în pregătirea noastră!”, mai spune echipa Delta Force.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole