luni, mai 20, 2024

Lucian Heiuş: În PNL există cel puţin 5-6 specialişti foarte buni în finanţe care pot ocupa postul de ministru al Finanţelor / Aş prefera să rămân la ANAF

EconomieLucian Heiuş: În PNL există cel puţin 5-6 specialişti foarte buni în finanţe care pot ocupa postul de ministru al Finanţelor / Aş prefera să rămân la ANAF

Lucian Heiuş a declarat, joi seară, la Digi24, că este foarte puţin implicat în negocierile pentru formarea unui nou Guvern, dar că cel mai probabil la finalul săptămânii viitoare negocierile se vor încheia.

 

”Sunt foarte puţin implicat în acest fenomen (al negocierilor pentru formarea unui nou Guvern – n.r.), dar pe de altă parte cred că este un lucru normal. Astăzi a fost prima zi când s-au întâlnit echipele de negociere. Nu se putea stabili într-o sigură zi formula unui nou Guvern, totuşi, un nou Guvern este un ucru foarte important. Va gestiona ţara următorul an jumate, este clar că este nevoie de câteva zile pentru a se ajunge la cele mai bune soluţii şi este firesc, politica este o artă a negocierii. Eu cred că undeva pe sfârşitul săptămânii viitoare se vor finaliza toate aceste discuţii. E un lucru normal, important este să se ajungă la un consens în cadrul coaliţiei care va guverna ţara următorul an şi jumătate şi într-adevăr, să fie un guvern funcţional pentru că vremurile, perioada prin care trecem, nu este o perioadă uşoară”, a declarat Heiuş.

 

Întrebat dacă va fi ministru al Finanţelor Publice, Heiuş a răspuns că sunt mai mulţi specialişti în PNL care pot coupa acest post.

 

”Nu cred că este cazul să discutăm acum, în PNL există cel puţin 5-6 specialişti foarte buni în finanţe care oricare dintre ei pot să fie … din moment ce sunt preşedintele ANAF, sunt considerat unul dintre specialiştii PNL. Nu s-a discutat cu nimeni acest lucru şi este firesc să nu se discute până nu se vede structura şi fiecare partid ce ministere va lua. Se discută foarte multe variante privind formarea viitorului guvern, de la a păstra o formulă stabilită printr-un protocol încheiat în urmă cu un an jumate de alţi preşedinţi ai PNL, până la reaşezarea anumitor ministere este deschis totul şi atunci mi se pare firesc să fie un mandat larg, flexibil ale echipelor de negociere. După ce se vor finaliza negocierile, de va convoca un Birou Politic Naţional în care se vor discuta strict persoane, nume, vom vota, aşa cum prevede statutul nostru”, a adăugat Lucian Heiuş.

 

Preşedintele ANAF a subliniat că îşi doreşte să rămână pe această funcţie şi după rotativa guvernamentală.

 

”Dacă astăzi ar trebui să aleg între a continua munca de preşedinte la ANAF şi de a merge ministru la Finanţe, aş prefera să rămân la ANAF pentru că am pornit pe un drum de modernizare a Agenţiei şi cred că este mult mai important să mergi acolo, decât să te mai împăunezi cu o anumită funcţie, că toate funcţiile sunt trecătoare, dealtfel”, a mai spus Heiuş.

 

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit într-o şedinţă, joi, începând cu ora 13.00, pentru discuţii privind rocada premierilor şi formula noului Executiv condus de Marcel Ciolacu.

 

După trei ore de discuţii între delegaţiile PNL şi PSD, negocierile sunt blocate, au precizat surse politice pentru News.ro, social-democraţii dorind să păstreze Ministerul Transporturilor, deşi potrivit protocolului acesta ar reveni PNL, după rocadă.

 

La Palatul Victoria au ajuns şi liderii UDMR, care au plecat însă după mai puţin de două ore de discuţii. Aceştia nu doresc să părăsească guvernarea şi insistă să păstreze Ministerul Dezvoltării, fiind de acord să piardă Ministerul Sportului prin comasare. Astfel, ar rămâne cu două ministere şi cu funcţia de vicepremier.

 

Noul Executiv ar urma să aibă 18 portofolii, iar ministerele Antreprenoriat şi Turism şi Sportul să se comaseze în Ministerul Economiei şi Ministerul Familiei.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole