luni, mai 20, 2024

Ce trebuie să știe arădenii cu privire la modalitățile de reciclare selectivă a deșeurilor

Continut SponsorizatCe trebuie să știe arădenii cu privire la modalitățile de reciclare selectivă a deșeurilor

Primăria Arad aduce la cunoștința arădenilor informații importante despre reciclarea selectivă a deșeurilor. Scopul este de a informa cetățenii cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor și de a le oferi detalii despre modalitățile prin care pot obține recipiente și saci special destinate acestui proces esențial pentru protecția mediului.

Pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de reciclare, este crucial să începem colectarea selectivă chiar la nivelul gospodăriilor. În acest sens, Primăria Arad prezintă metodele adecvate de colectare pentru fiecare tip de deșeu:

  1. Plastic: Pentru a recicla plasticul, cetățenii sunt încurajați să folosească recipiente speciale pentru plastic, pe care le pot obține de la Primărie. În aceste recipiente se pot depozita ambalajele din plastic, cum ar fi sticlele și recipientele din PET, pungi și saci de plastic, ambalaje din plastic de la produsele de uz casnic etc.
  2. Hârtie și carton: Pentru colectarea hârtiei și cartonului, cetățenii pot utiliza recipiente special destinate acestui tip de deșeu. Acestea pot fi obținute tot de la Primărie. În aceste recipiente se pot depozita ziare, reviste, cutii de carton, ambalaje de la produsele alimentare, hârtie de birou, plicuri și alte materiale similare.
  3. Sticlă: Pentru reciclarea sticlei, cetățenii sunt rugați să folosească recipiente speciale pentru sticlă, disponibile la Primărie. În aceste recipiente se pot depozita sticlele și borcanele din sticlă de diferite tipuri și culori.
  4. Deșeuri menajere: Deșeurile menajere care nu pot fi reciclate trebuie depuse în saci special desemnați pentru aceasta. Acești saci pot fi obținuți de la Primărie și trebuie să fie plasați în containerele desemnate din apropierea locuințelor.

Este important ca arădenii să fie conștienți de importanța colectării selective a deșeurilor și să participe activ la acest proces. Prin reciclarea corectă a deșeurilor, putem proteja mediul înconjurător și contribui la crearea unei comunități mai durabile din punct de vedere ecologic.

Pentru orice informații suplimentare sau întrebări referitoare la reciclarea selectivă a deșeurilor, cetățenii sunt încurajați să contacteze Primăria Arad prin mijloacele de comunicare disponibile.

„1. Deșeurile menajere: vă rugăm să utilizați pubela de culoare neagră pentru colectarea acestora.

  1. Deșeurile reciclabile din plastic și metal: pentru acestea, folosiți pubela de culoare galbenă.
  2. Deșeurile biodegradabile și vegetale din gospodărie: pentru a asigura o gestionare corespunzătoare a acestor deșeuri organice, vă recomandăm să le colectați în pubela de culoare maro.
  3. Deșeurile din hârtie și carton: acestea trebuie colectate în recipientele sau sacii de culoare albastră, special destinați pentru această categorie.
  4. Deșeurile reciclabile din sticlă: vă recomandăm să depuneți aceste deșeuri în containerele de culoare verde, plasate pe raza municipiului.”

„În situația în care nu dețineți toate aceste recipiente sau saci specializați, vă asigurăm că RETIM Ecologic Service S.A. și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad (A.D.I. S.I.G.D.) vă pot ajuta. Tot ce trebuie să faceti este să vă prezentați la adresa Calea 6 Vânători (în curtea Cerealcom S.A.) pentru a primi recipiente și saci destinați colectării selective. De asemenea, dorim să informăm persoanele fizice care au contractat serviciile operatorului RETIM, dar nu au posibilitatea de a transporta individual aceste recipiente sau saci, că pot apela numărul de telefon 0374 – 885.692 sau pot transmite un e-mail la adresa contractarearad@retim.ro în vederea transportării gratuite a pubelelor sau a sacilor la domiciliu, menționând în detaliu adresa de domiciliu (strada, numărul de casă etc.).
Pentru informații privind programul de colectare selectivă a deșeurilor, vă invităm să accesați pagina web a furnizorului RETIM Ecologic Service S.A., respectiv https://retim.ro/utile/programe-de-colectare/.

De asemenea, detalii suplimentare privind ghidul de colectare selectivă a deșeurilor sunt disponibile pe pagina https://retim.ro/utile/ghid-arad/.

Dorim să subliniem importanța respectării colectării selective a deșeurilor pentru a proteja mediul înconjurător și a contribui la o comunitate mai curată și sustenabilă. Vă încurajăm să utilizați corespunzător recipiente și saci destinaţi fiecărui tip de deșeu, astfel încât să putem realiza împreună progrese semnificative în materie de reciclare”, transmit reprezentanții Primăriei Arad.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole