sâmbătă, mai 18, 2024

Ziua Internaţională a Familiei a fost sărbătorită și la Penitenciarul Arad

Din OrasZiua Internaţională a Familiei a fost sărbătorită și la Penitenciarul Arad

La data de 15 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei conform deciziei Adunării Generale a ONU adoptată în 1993. Această zi oferă persoanelor private de libertate o ocazie de a promova valorile familiei și de a celebra relaționarea cu membrii familiei.

Cu scopul de a evidenția importanța familiilor în societate și de a promova valorile familiei, egalitatea, împărțirea responsabilităților casnice, dragostea, respectul și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor, copiilor și persoanelor în vârstă, Penitenciarul Arad a colaborat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, reprezentată de prof. univ. dr. Alina BREAZ, împreună cu șase studente ale facultății și Arhiepiscopia Aradului, reprezentată de pr. Aurel Leonard DOCA. Această colaborare a creat un cadru festiv pentru a marca Ziua Internațională a Familiei prin desfășurarea unor activități speciale.

Activitățile au inclus dezbateri în care au participat un număr de 34 de deținuți bărbați, repartizați în regimul închis, și 21 de deținuți bărbați, repartizați în regimul de maximă siguranță, aflați în custodia Penitenciarului Arad. Aceste activități au constat în discuții libere și dezbateri, exerciții aplicative și, în final, elaborarea de eseuri, încurajându-se imaginația și creativitatea fiecărui deținut în parte.

Participarea la proiectul de activitate „Ziua Internațională a Familiei” a contribuit la cunoașterea diferitelor tipuri de familii și a caracteristicilor acestora, demontarea prejudecăților referitoare la rolurile fiecăruia în cadrul familiei, conștientizarea și definirea propriului rol în familie și societate, identificarea comportamentelor disfuncționale la nivelul cuplului și al familiei, precum și dezvoltarea abilităților de relaționare. Activitatea s-a desfășurat într-un mod interactiv, permițând exprimarea deschisă și autentică a participanților din ambele părți.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole