vineri, iunie 21, 2024

Tancurile americane în războiul din Ucraina. Care e interesul Statelor Unite. Legătura neștiută cu China

ExterneTancurile americane în războiul din Ucraina. Care e interesul Statelor Unite. Legătura neștiută cu China

Tancurile americane Abrams necesare forțelor ucrainene au sosit în Germania cu puțin înainte de termen și sunt în drum spre baza Grafenwoehr, unde va începe antrenamentul, au declarat joi oficialii americani.

Tancurile americane Abrams, necesare pentru antrenarea forțelor ucrainene, au ajuns în Germania cu puțin înainte de termen. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Ucraina va primi tancuri Abrams la începutul toamnei. Tancurile sunt transportate la baza militară Grafenwoehr, unde instruirea va începe peste două-trei săptămâni, au declarat oficialii americani.

Ucrainenii pot începe să se antreneze pe tancurile Abrams

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat subcomisiei pentru apărare a Senatului că SUA au mutat un număr de tancuri, astfel încât ucrainenii să poată începe să se antreneze pe ele.

Până la finalizarea antrenamentului, care se estimează că va dura aproximativ 10 săptămâni, tancurile Abrams care se construiesc în prezent pentru forțele ucrainene vor fi gata, a spus Lloyd Austin la o audiere la Senat.

„Facem tot posibilul pentru a accelera livrarea acestor tancuri. Conform previziunilor noastre, acest lucru se va întâmpla la începutul toamnei”, a declarat Austin.

Tancurile americane

Senatorul Susan Collins i-a cerut lui Austin să se miște rapid

Senatorul Susan Collins l-a presat pe Lloyd Austin să se miște rapid pentru a pune tancurile în mâinile trupelor ucrainene și pe câmpul de luptă. Un alt oficial american a declarat că cele 31 de tancuri M1A1 Abrams necesare antrenamentului au sosit în portul din Bremerhaven, Germania, weekendul trecut și vor ajunge la bază la începutul săptămânii viitoare.

Sosirea lor la Grafenwoehr este cu câteva săptămâni înaintea programului care a fost stabilit atunci când liderii militari din întreaga Europă și din alte părți s-au întâlnit luna trecută în Germania pentru a discuta nevoile Ucrainei pentru războiul împotriva Rusiei.

„Este esențial ca administrația să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie la timp pentru a-și apăra și a-și lua înapoi teritoriul suveran”, a spus Susan Collins.

De doresc americanii ca Vladimir Putin să piardă în Ucraina
Senatorul Lindsay Graham a pus sub semnul întrebării afirmațiile generalului de armată Mark Milley cu privire la impactul pe care l-ar putea avea o victorie rusă în Ucraina asupra Chinei și asupra deliberărilor acesteia cu privire la posibilitatea de a lua insula autonomă Taiwan.

„Chinezii urmăresc cu mare atenție războiul dintre Rusia și Ucraina”, a spus Milley, adăugând că dacă președintele rus Vladimir Putin va reuși, „China va învăța anumite lecții. S-ar putea să nu fie singurul punct decisiv, vor lua în calcul atacul pentru a ocupa insula Taiwan. De asta cred că rezultatul Ucrainei este esențial”, a spus Milley, citat de apnews.com.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole