sâmbătă, mai 18, 2024

China a făcut prima arestare pentru fake-news generate de ChatGPT

ExterneChina a făcut prima arestare pentru fake-news generate de ChatGPT

Premieră mondială! Un bărbat din provincia Gansu (China) a fost arestat după ce a relatat un fals accident de tren folosindu-se de chatbot-ul ChatGPT. Poliția chineză devine prima autoritate din lume care arestează pe cineva pentru folosirea cu rea intenţie a unui program de inteligenţă artificială.

China a făcut prima arestare pentru fake-news generate de ChatGPT

Un bărbat din provincia Gansu (aflată în N-V Chinei)a fost arestat pentru că a generat un fake news despre un accident de tren folosindu-se de ChatGPT. Chinezul a devenit, astfel, prima persoană din lume arestată pentru folosirea cu rea intenţie a unui program de inteligenţă artificială (AI), a transmis, miercuri, Reuters.

Ştirea, conform căreia în accidentul feroviar şi-ar fi pierdut viaţa 9 lucrători în construcţii dintr-un oraş al provinciei Gansu a fost accesată de peste 15.000 de ori după ce a fost postată în social media la 25 aprilie, conform poliţiei din Pingliang.

Noile regulamente din China privind constructele de tip „deepfake” interzic utilizatorilor şi furnizorilor de servicii AI, deopotrivă, să folosească tehnologia pentru a produce şi a elibera în spaţiul public informaţii false.

Știrea „fake” a fost încărcată pe platforma Baidu

Regulamentele, care se aplică începând cu 10 ianuarie, sunt concepute pentru a limita folosirea tehnologiei AI pentru a interveni asupra conţinuturilor online.

Un total de 25 de conturi pe Baijiahaom, o platformă de bloguri deţinută de compania chineză Baidu, au raportat „accidentul” folosind adrese IP din locaţii diferite, conform poliţiei.

Suspectul, pe nume Hong, a fost identificat şi arestat pentru inventarea de informaţii false. Hong ar fi modificat ştiri generate de ChatGPT şi le-a încărcat pe platforma deţinută de Baidu, conform poliţiei locale.

Musk vrea să lanseze TruthGPT

În altă ordine de idei, Elon Musk vrea să lanseze propriul său program de inteligență artificială pe care îl va numi „TruthGPT” (AdevărGPT n.r.) pentru a rivaliza cu ChatGPT, o aplicație despre care susține că a fost programată să mintă.

Elon Musk a criticat compania OpenAI, care a creat GhatGPT și care este susținută de Microsoft, pentru că a „antreant programul de inteligență artificială să mintă”, iar acum caută doar profitul.

Acesta a criticat și Google, inclusiv pe co-fondatorul Larry Page, pentru că nu iau în serios securitatea când vine vorba de programele de inteligență artificială.

„Voi începe ceva ce numesc «TruthGPT». Un program de inteligență artificială care caută să afle adevărul și să înțeleagă natura universului”, a spus Musk într-un interviu la Fox News, potrivit Reuters.

Acesta a adăugat că TruthGPT va fi „cea mai bună cale către siguranță” și că acest tip de inteligență artificială „cel mai probabil nu va anihila oamenii”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole