luni, mai 20, 2024

Anthony Blinken susține că Ucraina este pregătită să își recupereze teritoriile ocupate de Rusia. Un nou ajutor pentru Kiev

ExterneAnthony Blinken susține că Ucraina este pregătită să își recupereze teritoriile ocupate de Rusia. Un nou ajutor pentru Kiev

Șeful Departamentului de Stat american a declarat că Ucraina deține toate resursele necesare pentru a-și recupera teritoriile luate cu forța de către Rusia. Anthony Blinken confirmă varianta că autoritățile de la Kiev pregătesc o contraofensivă.

Șeful Departamentului de Stat american Anthony Blinken a explicat că Ucraina poate să recupereze toate teritoriile luate cu forța de Rusia de la începutul războiului.

Blinken a mai adăugat că trupele ucrainene sunt instruite pentru a duce la bun sfârșit o contraofensivă.  Ucrainenii dispun de ceea ce au nevoie pentru a continua să aibă succes în recucerirea teritoriului pe care li l-au luat cu forţa Rusia în ultimele 14 luni”, a spus Antony Blinken într-o conferinţă de presă comună cu omologul său britanic James Cleverly.

Blinken a subliniat că Statele Unite trebuie să se asigure că armata ucraineană poate folosi armele livrate atât de SUA, cât și de țările europene. Secretarul de stat a mai adăugat că Ucraina are nevoie de un plan bine pus la punct pentru a înregistra succese pe câmpul de luptă. „Nu este vorba doar despre armament, ci şi despre formare. Este vorba despre a ne asigura că ucrainenii pot menţine sistemele pe care li le livrăm şi este important, desigur, să aibă planuri bune, din nou, pentru a a avea succes”, adaugă el.

SUA a anunțat un nou ajutor pentru Ucraina

Declarațiile secretarului de stat american vin după ce Statele Unite au anunțat un nou ajutor pentru Ucraina. Kievul o să primească 1,2 miliarde de dolari pentru a consolida apărarea antiaeriană, dar și pentru aprovizionarea cu muniție. Pentagonul a emis un comunicat de presă în care a transmis că acest nou ajutor reprezintă „hotărârea Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina prin furnizarea de resurse esenţiale pe termen scurt”. Kievul va folosi banii pentru a-și achiziționa armele necesare pe cont propriu, potrivit State.gov.

Autoritățile ucrainene au transmis în repetate rânduri că forțele ucrainene au nevoie de mai multe blindate, artilerie, muniţie, dar şi avioane de luptă şi sisteme de tragere cu rază lungă de acţiune pentru a lovi logistica rusă. Această nouă tranșă ridică ajutorul primit de Ucraina din partea Statelor Unite la valoarea de 36 de miliarde de dolari.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole