sâmbătă, mai 18, 2024

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a aliniat Inițiativei cardului european de student

Din OrasUniversitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a aliniat Inițiativei cardului european de student


În 2016 a fost inițiată călătoria cardului european de student ca parte a unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Cardul a fost conceput pentru a facilita accesul studenților la servicii în Europa, eliminând necesitatea emiterii unui nou card de student în timpul perioadelor de mobilitate. De atunci, cardul european de student s-a extins și a devenit o componentă fundamentală a Inițiativei cardului european de student.

Cardul european de student (European Student Card) permite instituțiilor de învățământ superior să verifice statutul unui student la nivel european. Prin aderarea la sistemul ESC și utilizarea cardurilor de student fizice sau digitale existente, instituțiile de învățământ superior pot centraliza datele specifice ale cardului de student, reducând astfel volumul de documente și contribuind la tranziția către un mediu mai ecologic și digital.

Studenții care călătoresc în Europa în scop educațional vor beneficia de un acces facil la servicii atât în campus, cât și în afara acestuia, oferite de instituția gazdă. Aceasta implică o experiență de mobilitate îmbunătățită, mai conectată și conferă un sentiment de apartenență la comunitatea europeană a învățământului superior.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a alăturat acestei inițiative, acordând o importanță semnificativă digitalizării și sustenabilității. Împreună cu partenerii săi de la ISIC, a finalizat implementarea elementelor ESC în cadrul cardului ISIC (International Student Identity Card). Proiectul de implementare a acestui card în UVVG a fost inițiat acum doi ani și a fost susținut integral prin finanțare proprie. În prezent, toți studenții săi dețin un astfel de card, atât în format fizic, cât și virtual.

Cardul ISIC oferă o varietate de facilități și reduceri, atât la obiective culturale și turistice naționale și internaționale, cât și la partenerii comerciali. De acum încolo, cardul virtual ISIC include și cardul ESC, iar începând cu toamna acestui an, odată cu reemiterea cardurilor fizice, acestea vor conține toate elementele de identificare ESC.

Rectorul UVVG, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, a declarat: „Implementarea acestui sistem de control acces și multiplele facilități pe care le aduce, a însemnat, pentru membri comunității noastre academice, un pas important în procesul de digitalizare. Am venit astfel în întâmpinarea studenților noștri dar și a cadrelor didactice, care beneficiază astfel nu doar de serviciile altei universități, în campus sau alte servicii conexe, cât și acces la obiective culturale de interes”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole