miercuri, iulie 24, 2024

Cel mai mare parc din Arad, a fost finalizat. Îi așteaptă de acum pe arădeni la relaxare

Din OrasCel mai mare parc din Arad, a fost finalizat. Îi așteaptă de acum pe arădeni la relaxare

Parcul situat în Micălaca 300, în imediata apropiere a podului spre Subcetate, a fost finalizat și este gata să fie vizitat de locuitorii din Arad. Conducerea Organizației Municipale PNL Arad a organizat o conferință de presă în care președintele organizației, Sergiu Bîlcea, și prim-vicepreședintele Lazăr Faur au prezentat investiția finalizată, care a dus la crearea celui mai mare parc din oraș.

„Este un proiect european câștigat în timpul administrației Falcă, iar acum a luat o formă concretă, arată bine. Ne-am asumat finalizarea unor proiecte începute, săptămâna trecută am fost la podul de pe strada Andrei Șaguna, azi vedem acest parc. Este o zonă superbă care așteaptă arădenii, o zonă de întâlnire pentru comunitate pe Faleza Mureșului”, a precizat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

„Suntem în cel mai nou și cel mai mare parc din Arad, cu acces din Micălaca. Haideți, dragi arădeni, să vă bucurați de soare, de umbră, după preferinţe, de bănci, de locuri de joacă și de terenuri de sport, de mesele pentru tenis și pentru șah. Arădenii pot să petreacă ore plăcute în acest loc pe care acum îl vedem prima dată verde. Tot ce avem aici ne îndeamnă să venim în parc să ne bucurăm de verde, de aer liber. Este o tradiție aici să se facă grătare, sunt 10 astfel de locuri care vor avea și mese. În viitor, în acest parc se vor organiza evenimente în aer liber”, a transmis şi viceprimarul Aradului, Lazăr Faur.

În cadrul discuției a fost menționată și Cetatea Aradului.

„Ne apropiem tot mai mult de Cetate, inclusiv prin acest parc, care Cetăţii. Pe această cale, îi îndemn pe reprezentanţii administraţiei locale din municipiu să continue demersurile pentru punerea în valoare a acestui obiectiv. Avem Cetatea în proprietate, trebuie să grăbim lucrurile, să nu ratăm finanţările nerambursabile pe care le avem la dispoziţie”, a precizat Bîlcea.

În urma provocării lansate de deputat, vicele Lazăr Faur a afirmat că în prezent se efectuează lucrări de ridicări topografice, după care vor continua demersurile pentru preluarea Cetății.

Cu toate acestea, nimeni nu a avansat un termen precis în ceea ce privește preluarea Cetății de la Ministerul Apărării și cu atât mai puțin s-a anunțat o dată în care Cetatea ar putea fi deschisă publicului.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole