luni, mai 20, 2024

Investitorii locali, mult mai prezenți pe piața tranzacțiilor imobiliare în ultimii cinci ani

ImobiliareInvestitorii locali, mult mai prezenți pe piața tranzacțiilor imobiliare în ultimii cinci ani

Investitorii români au făcut în ultimii cinci ani achiziții de proprietăți imobiliare cu o valoare de 1,1 miliarde de euro, reprezentând 28% din volumul tranzacționat în acest interval, arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

Urmează investitorii din Africa de Sud (care au facut achiziții de 600 milioane de euro, reprezentând 15% din volum), Austria (14% cotă de piață), Israel (9%) și Ungaria (8%).

Prezența capitalului autohton pe piața tranzacțiilor cu proiecte imobiliare s-a amplificat semnificativ în intervalul 2018 – 2022. Anterior, ponderea investitorilor români în volumul tranzacționat varia între 1% și 7%.

„Locomotiva” investitorilor români în perioada 2018-2022 a fost Dedeman (Pavăl Holdings) cu achiziții de 850 milioane de euro. Grupul a ajuns al doilea cel mai mare proprietar de birouri din România, cu un portofoliu de 380.000 metri pătrați.

Un alt investitor local cu achiziții semnificative a fost One United Properties, care și-a concentrat investițiile în sectorul clădirilor de birouri mici și medii, o parte fiind revândute între timp.

Proiectele de birouri au reprezentat 81% din volumul total al investițiilor locale în ultimii cinci ani, următoarele poziții fiind ocupate de sectorul de retail și cel hotelier (7% fiecare).

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole