duminică, mai 26, 2024

Legendarul miliardar american Warren Buffett nu-şi poate imagina un default al datoriilor Statelor Unite

EconomieLegendarul miliardar american Warren Buffett nu-şi poate imagina un default al datoriilor Statelor Unite

Vorbind la întâlnirea anuală a Berkshire Hathaway, în centrul oraşului Omaha, Buffett a mai spus că ar fi fost ”catastrofal” ca autorităţile de reglementare să nu protejeze deponenţii băncii Silicon Valley, recent confiscate.

Buffett, în vîrstă de 92 de ani, care este preşedintele şi directorul general al Berkshire, şi Charlie Munger, 99 de ani, vicepreşedinte, au răspuns timp de cinci ore la întrebările acţionarilor, la întâlnire.

Vicepreşedintele grupului, Greg Abel, în vârstă de 60 de ani, care ar deveni CEO dacă Buffett nu ar mai fi la conducere, şi vicepreşedintele Ajit Jain, 71 de ani, au răspuns şi ei la câteva întrebări.

Întâlnirea a fost piesa centrală a unui weekend pe care Buffett îl numeşte ”Woodstock pentru capitalişti”, care atrage zeci de mii de oameni în Omaha.

Evenimentul include, de asemenea, reduceri la cumpărături şi evenimente în oraş. Prezenţa a crescut semnificativ faţă de anul trecut, Berkshire primind cereri de bilete din 45 de ţări.

Spre deosebire de 2022, arena din centrul oraşului Omaha care găzduieşte întâlnirea a fost plină la capacitate maximă.

Berkshire a publicat sâmbătă şi rezultatele primului trimestru.

Profitul net a crescut de peste şase ori, la 35,5 miliarde de dolari, reflectând în mare parte câştigurile din acţiunile Berkshire, inclusiv ale  Apple, precum şi veniturile mai mari din investiţii şi o revenire a performanţei asigurătorului auto Geico.

Berkshire a mai spus că a răscumpărat acţiuni de 4,4 miliarde de dolari, în trimestrul respectiv, şi a vândut acţiuni ale unei alte companii, de 13,3 miliarde de dolari, semnalând o mai mare încredere în propriile acţiuni.

Buffett a spus că performanţa Berkshire de subscriere a asigurărilor se va îmbunătăţi probabil în 2023, iar Berkshire va genera mai multe venituri acum, când ratele dobânzilor au crescut.

El a spus că a investit 7 miliarde de dolari în titluri de trezorerie în aprilie şi că recent a cumpărat alte titluri, de 3 miliarde de dolari, cu un randament de aproape 6%.

Înainte de întâlnire, mii de oameni s-au aliniat în afara arenei, înainte de deschiderea acesteia, la ora 7 a.m. CDT (1200 GMT), pentru a obţine locuri aproape de scenă.

Mulţi au recunoscut că ar putea fi una dintre ultimele lor şanse de a-i vedea pe Buffett şi Munger, având în vedere vârsta lor înaintată.

Vidhya Vivekananda, un asociat de investiţii din Vancouver, a spus că ea şi soţul ei s-au prezentat cu 30 de minute mai devreme, pentru a participa pentru prima oară la eveniment.

”Era pe lista noastră de lucruri de mult timp. Nu ştim cât va dura cu Warren şi Charlie înainte ca aceştia să predea ştafeta”, a spus ea.

Yongsheng Zhao, care locuieşte în Shanghai şi este cercetător pentru o firmă de administrare a activelor, a declarat că s-a prezentat la miezul nopţii pentru a participa pentru a opta oară la eveniment. Acesta şi-a adus propriul scaun.

”Sunt inspirat de pasiunea şi normalitatea lor. Sper că vor putea continua încă cinci ani sau mai mult”, a spus el, referindu-se la Buffett şi Munger.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole