vineri, iunie 21, 2024

Ministrul Agriculturii şi omologul său din Maroc au discutat despre nevoia Marocului de a importa ovine / În perioada următoare va fi agreat modelul de certificat sanitar veterinar

EconomieMinistrul Agriculturii şi omologul său din Maroc au discutat despre nevoia Marocului de a importa ovine / În perioada următoare va fi agreat modelul de certificat sanitar veterinar

”Ministrul agriculturii, Petre Daea, a avut astăzi, 5 mai 2023, o întâlnire în format videoconferinţă cu Mohamed Sadiki, ministrul agriculturii, pescuitului maritim, dezvoltării rurale, apelor şi pădurilor din Regatul Marocului. Tema întrevederii a vizat nevoia Marocului de a importa ovine şi întărirea relaţiilor de cooperare dintre cele două ţări. În acest sens, se lucrează la întocmirea unui Memorandum de înţelegere între cele două state pe subiecte legate de comerţ exterior”, anunţă Ministerul Agriculturii.

Oficialul MADR şi-a exprimat aprecierea pentru interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piaţa de ovine din România, afirmând că o mare parte din activitatea fermelor româneşti poate reprezenta un exemplu de bună practică în domeniul zootehnic la nivel european. Totodată, ministrul Daea a transmis asigurări că ţara noastră acordă o importanţă deosebită regulilor de export privind bunăstarea animalelor în timpul transportului.

”România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană şi MADR urmăreşte creşterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care ţara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul foloseşte toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul şi a sprijini crescătorii de ovine să-şi valorifice produsele obţinute în fermele pe care le au în diferite zone ale ţării”, mai arată Ministerul Agriculturii.

Cei doi omologi au convenit ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile pentru agrearea modelului de certificat sanitar veterinar pentru ovine vii de către autorităţile sanitar-veterinare ale celor două state, iar ulterior o delegaţie formată din oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali din Maroc va realiza o vizită în România pentru a deschide drumul concret al colaborării practice.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole