marți, mai 21, 2024

Un nou film lansat de Filmtett Distribution va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad

Din OrasUn nou film lansat de Filmtett Distribution va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad

Lungmetrajul regizorului Szilárd Bernáth, distins cu numeroase premii, inclusiv Premiul pentru cel mai bun film de debut la Cottbus FilmFestival, este lansat de Filmtett Distribution și va fi proiectat la Cinematograful „Arta” din Arad. Premiera va avea loc vineri, 5 mai, la ora 19:00, iar intrarea va fi gratuită. Filmul spune povestea unui băiat singuratic din mediul rural care se confruntă cu o tulburare a vorbirii, dar găsește refugiu în muzică, ceea ce ar putea deveni salvarea lui.

„Larry poate fi descris și ca o lucrare care surprinde emoțiile generaționale (în principal furie și frustrare), dar în ceea ce mă privește aș prefera să o văd ca pe un studiu de caracter profund personal despre natura furiei. Aș sărbători debutul lui Szilárd Bernáth pentru empatia și maturitatea gândirii sale. Este un regizor curajos, cu gândire de viitor, dar suficient de sobru pentru a portretiza nu o furie egocentrică, ci o confruntare cu furia. Larry este un film adevărat datorită umanității și îndrăznelii sale“, precizează criticii filmului.

Organizatorul evenimentelor de la Cinematograful „Arta“ din Arad este Centrul Municipal de Cultură Arad. Acesta a primit mai multe premii, inclusiv Premiul pentru cel mai bun film pentru tineret la Cottbus FilmFestival, precum și trei premii ale Criticilor de Film din Ungaria, pentru cel mai bun film de debut, cel mai bun actor într-un rol principal și cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Acțiunea filmului urmărește povestea lui Ádám, un tânăr cioban singuratic de 21 de ani dintr-un sat din Ungaria, care are probleme cu vorbirea și care trăiește cu un tată violent. Ádám găsește refugiu în muzica rap, descoperind că aceasta îi permite să-și exprime furia și frustrările. Când versurile sale devin virale pe internet, Ádám capătă popularitate și ajunge să participe la un concurs național de talente.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole