sâmbătă, mai 18, 2024

Preţurile petrolului au scăzut luni

EconomiePreţurile petrolului au scăzut luni

Preţurile petrolului au scăzut luni cu mai mult de un dolar pe baril, după ce datele economice slabe din China şi aşteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie din SUA au depăşit efectul sprijinului venit din partea reducerilor de producţie ale OPEC+ care intră în vigoare în această lună.

 

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,27 dolari, sau cu 1,6%, până la 79,06 dolari pe baril

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,39 dolari, sau cu 1,8%, ajungând la 75,39 dolari pe baril.

Activitatea de producţie a Chinei a scăzut în mod neaşteptat în aprilie, au arătat datele oficiale publicate duminică, prima contracţie din decembrie a indicelui directorilor de achiziţii din sectorul productiv.

Rezerva Federală a SUA, care se întruneşte în perioada 2-3 mai, este de aşteptat să majoreze ratele dobânzilor cu încă 0,25 de puncte procentuale.

Dolarul american a crescut faţă de un coş de valute, făcând petrolul mai scump pentru alţi deţinători de valută.

”Continuăm să fim la cheremul percepţiilor din jurul unei redresări chineze sau al lipsei acesteia, în timp ce contextul din SUA de înăsprire monetară continuă ne lasă în zona ”rău este bine”, atunci când vine vorba de date economice sau fluxuri de ştiri”, a spus analistul Kpler Matt Smith.

Nicuşor Dan: Refacem Patinoarul Flamaropol

Temerile legate de sectorul bancar au afectat petrolul în ultimele săptămâni.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole