marți, mai 21, 2024

Nutriționista Mihaela Bilic avertizează asupra acestui obicei nesănătos pe care îl au toți românii! „Roșiile cu brânză, combinația fatală! Nu mai mâncați asta!”

MedicalNutriționista Mihaela Bilic avertizează asupra acestui obicei nesănătos pe care îl au toți românii! „Roșiile cu brânză, combinația fatală! Nu mai mâncați asta!”

Nutriționistul Mihaela Bilic a emis un avertisment cu privire la combinația populară de roșii cu brânză, spunând că aceasta este o bombă calorică și o amenințare la adresa siluetei noastre. Deși mulți români așteaptă cu nerăbdare să cumpere roșii românești, bilic spune că brânza este un inamic mai periculos decât carnea în ceea ce privește greutatea corporală. În schimb, nutriționistul recomandă consumul de roșii cu legume verzi, cum ar fi rucola și ceapa verde, pentru o alternativă mai sănătoasă.

„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată. Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat”, spune Mihaela Bilic.

Roșiile cu brânză, combinația fatală

Care este procentajul corect, care nu ne îngrașă?
Nutriționistul spune că ne putem bucura în continuare de această gustare foarte savuroasă, însă trebuie să fim atenți la câtă brânză consumăm la o masă. Combinația ideală ar fi așa: 80% roșii, 20% brânză.

„Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole