vineri, iunie 21, 2024

Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” invită publicul său la un nou concert inedit

Din OrasCompania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” invită publicul său la un nou concert inedit


Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” a anunțat un nou concert special: AG Weinberger, cel mai important muzician de blues și jazz din România, va susține un concert solo joi, 11 mai, începând cu ora 19, la Teatrul de Marionete din Arad.

Concertul intitulat „El Gringo Jovial” este o combinație de muzică blues, jazz, electronică, imagini și gânduri, bazată în mare parte pe improvizație. AG Weinberger va prezenta publicului modul în care el vede secolul XX, prin intermediul unui set de idei muzicale, artistice, literare și politice, îmbinate cu amintiri și evenimente sociale, gânduri și sentimente subiective.

AG Weinberger este un muzician, producător și ambasador internațional al blues-ului, care mixează poveștile și stările de spirit ale secolului trecut cu muzica prezentului. Melodiile sale speciale, rareori prezentate în țară, exprimă pasiunea și credința în blues. A fost desemnat cel mai bun artist de blues în 2015 și a primit premiul pentru cel mai bun album de blues pentru albumul său „Mighty Business”. A fost nominalizat de șapte ori la premiile Grammy și este considerat de critici una dintre cele mai importante figuri ale comunității de blues din România. În 2011, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler din partea Președinției României. AG Weinberger este și compozitor al mai multor piese de teatru, vicepreședinte al Institutului Cultural Român din București și promovează blues-ul și jazz-ul în România. Concertele sale au atras mereu săli pline, iar turneele sale au avut succes în Statele Unite ale Americii, Germania și Israel.

„Sunt un chitarist care m-am născut evreu, am crescut în maghiară, am trăit în românește și lucrez, iubesc și sper în engleză. Sunt purtătorul moștenirii multor culturi, iar acest lucru are un efect și asupra muzicii mele”, a transmis AG Weinberger, pentru cotidianul maghiar Krónika.

Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” organizează concertul El Gringo Jovial. Prețul biletelor, care nu sunt incluse în abonamentele teatrului, este de 25 de lei pentru prețul întreg, 15 lei pentru prețul redus pentru pensionari și studenți și 7 lei pentru prețul redus pentru elevi. Acestea pot fi achiziționate de la casele de bilete ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad sau online, pe www.eventim.ro. Orarul de funcționare al caselor de bilete este următorul: Marți, miercuri și vineri de la 10 la 16, joi de la 10 la 14 și de la 17 la 19, sâmbătă și duminică de la 10 la 12 și de la 17 la 19, luni fiind închis. Pentru rezervări și informații, sunați la numărul de telefon 0744-475147.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole