marți, februarie 27, 2024

OpenAI a atras fonduri de 300 de milioane de dolari, într-o rundă de finanţare care a evaluat-o la 27-29 de miliarde de dolari

EconomieOpenAI a atras fonduri de 300 de milioane de dolari, într-o rundă de finanţare care a evaluat-o la 27-29 de miliarde de dolari

Firme de capital de risc, printre care Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive şi K2 Global, vor prelua noi acţiuni, potrivit documentelor văzute de TechCrunch.

O sursă a spus că Founders Fund investeşte la rândul său.

În total, companiile de capital de risc au investit puţin peste 300 de milioane de dolari la o evaluare de 27 de miliarde de dolari – 29 de miliarde de dolari. Această finanţare este separată de o investiţie mare din partea Microsoft, anunţată la începutul acestui an, a declarat o persoană familiarizată cu dezvoltarea, care s-a încheiat în ianuarie.

Se crede că investiţia Microsoft este de aproximativ 10 miliarde de dolari, cifră confirmată de sursă.

Dacă toate acestea sunt corecte, aceasta este închiderea ofertei de licitaţie despre care Wall Street Journal a relatat în ianuarie că era în lucru.

OpenAI a refuzat să comenteze oferta, care este separată de investiţia Microsoft care sa încheiat în ianuarie. În timp ce investiţia Microsoft vine cu un unghi strategic puternic – gigantul tehnologic lucrează pentru a integra tehnologia OpenAI într-un număr de domenii ale afacerii sale – firmele de investiţii vin ca susţinători financiari.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole