sâmbătă, mai 18, 2024

O poveste de dragoste adevărată! Cum poți să învingi dizabilitatea și să-ți găsești jumătatea?

MedicalO poveste de dragoste adevărată! Cum poți să învingi dizabilitatea și să-ți găsești jumătatea?

În fiecare zi de luni până vineri, la ora 5 pm, Brian Kinney își ia mașina din parcarea biroului din Grandview, Ohio, unde lucrează ca avocat și se îndreaptă spre ieșire. Acolo, el așteaptă traficul care vine pe Goodale Blvd, o stradă curbă care îl duce acasă. Odată ce strada este liberă, el pornește și trece pe lângă copacul care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Cum s-a întâmplat accidentul?

Într-o zi de început de toamnă din septembrie 2009, Kinney mergea cu motocicleta. De data aceasta, când a intrat pe Goodale, o mașină venea cu viteză mare în jurul curbei. „Nu am putut vedea mașina care venea pentru că erau mașini parcate de-a lungul străzii”, spune el. „Am încercat să mă dau din calea mașinii care venea, dar am ieșit de pe drum, am zburat de pe motocicletă și am lovit un copac cu capul.” Pentru că purta cască, Kinney nu și-a deteriorat creierul, dar a suferit o leziune la coloană. Când medicul i-a spus că nu va mai putea merge, nu a putut să înțeleagă permanența situației sale. „Am purtat echipament complet de protecție, am protejat spatele și capul”, spune el. „M-am gândit că poate îmi voi rupe un braț sau o picior și nu am avut nicio zgârietură pe mine și nu a fost niciun fel de daună la motocicletă”.

În ziua următoare accidentului său din Ohio State University Hospital, a cerut tatălui său – care a venit în grabă din Alabama să fie cu fiul său – să o sune pe cea mai bună prietenă a sa, Tiffany, cu care a avut o relație de trei ani și jumătate după ce a întâlnit-o la muncă.

Problema era că el a pus capăt relației cu două luni înainte.

În mare parte a lunii iulie și august 2009, după despărțirea lor, Tiff și-a petrecut timpul liber acasă, uitându-se la patru pereți și plângând. „Brian avea 25 de ani, iar eu aveam 29, și cred că, în general, femeile au tendința să se maturizeze mai mult și să fie pregătite pentru lucruri mai mult decât bărbații.” Ea recunoaște că la vârsta ei era pregătită să înceapă o familie, dar Brian, venind dintr-o familie cu o rată ridicată de divorț, avea o teamă de căsătorie. „Părinții mei sunt ambii divorțați de două ori”, spune el. „Unchiul și mătușa mea sunt ambii divorțați de două ori, sora mea, verii mei, întreaga mea familie extinsă a fost divorțată. Aveam 6 ani când îmi amintesc cu claritate cum îl vedeam pe tata împachetând toate lucrurile sale. Așa că mi-a fost groază când am vorbit despre stabilire, începutul unei familii.” Adaugă că Tiff i-a spus odată că vrea să aibă copii până la 30 de ani.

„Apropiați sărbătorirea vârstei de 30 de ani a ei și i-am spus că nu sunt pregătit și nu mai pot continua”, spune el. „Știam că îmi păsa de ea, dar pur și simplu trebuia să plec, devenea prea intens pentru mine și simțeam că o îndrum spre o direcție greșită.”

„El s-a uitat la situație dintr-un punct de vedere egoist și altruist”, spune Tiff. „Dorea să experimenteze mai mult, dar nu dorea să mă țină în loc.”

Tiff a plecat din casa lui Brian în iunie 2009.

„Am făcut totul pentru a o scoate din mintea mea”, își amintește el. „Am ieșit mereu cu prietenii. Am flirtat cu alte fete, dar am descoperit că nu îmi păsa de ele, cel puțin nu la fel de mult cum îmi păsa de ea.”

În timpul lunilor iulie și august, în 2009, după despărțirea lor, Tiff și-a petrecut timpul acasă privind la patru pereți, plângând. „Mergeam bine ca și cuplu, chiar am vorbit despre a avea copii și căsătorie, când în iunie 2009 am început să avem probleme”, explică ea. „La vremea respectivă, Brian avea 25 de ani, iar eu 29, și cred că în general femeile tind să se maturizeze mai mult și să fie pregătite pentru lucruri mai mult decât bărbații.” Ea recunoaște că la vârsta ei era pregătită să înceapă o familie, dar Brian, având o familie cu o rată mare de divorț, avea o teamă de căsătorie. „Ambii părinți ai mei au divorțat de două ori”, spune el. „Unchiul și mătușa mea au divorțat de două ori, sora mea, verii mei, întreaga mea familie extinsă a divorțat. Aveam 6 ani când îmi amintesc vivid că am văzut tatăl își împacheta lucrurile. Așa că eram speriat căci ne împotmoleam când discutam despre a ne așeza, a începe o familie.” El adaugă că Tiff îi spusese odată că vrea să aibă copii până la vârsta de 30 de ani.

„Apropiindu-se de vârsta de 30 de ani, i-am spus că nu sunt pregătit și că nu mai pot face asta”, spune el. „Știam că îmi pasă de ea, dar aveam nevoie să mă desprind, devenea prea intens pentru mine și simțeam că o duc cu zahăr.”

„El a privit la aceasta din două puncte de vedere, egoist și altruist”, spune Tiff. „El a vrut să experimenteze mai mult, dar nu a vrut să mă țină înapoi.”

Tiff s-a mutat din casa lui Brian în iunie 2009.

„Am făcut totul să o țin departe de mintea mea”, își amintește el. „Ieșeam cu prietenii tot timpul. Flirtam cu alte fete, dar am constatat că nu-mi pasă de ele, cel puțin nu la fel de mult ca și de ea.”

În timpul lunilor iulie și august, în 2009, se întorceau împreună pentru a petrece timp. Brian spune că se simțea ca și cum și-ar fi avut brațul înapoi. „Dar nu voiam să mă răzgândesc”, spune el. „M-aș simți slab.”

Cu aproximativ o săptămână înainte de accidentul lui Brian, Tiff i-a spus într-un e-mail că dacă s-au despărțit într-adevăr, atunci nu ar mai putea vorbi cu ea.

iTiffany a fost atras de energia pozitivă și de pasiunea lui Brian pentru viață. Cei doi au început să petreacă timp împreună și s-au îndrăgostit rapid unul de celălalt. Au continuat să își trăiască viața la maximum împreună, explorând lumea și încurajându-se reciproc să depășească orice obstacol.

În concluzie, Brian și Tiffany sunt doar două exemple de oameni cu dizabilități care au reușit să își găsească jumătatea și să construiască o poveste de dragoste adevărată. Învingerea dizabilității poate fi un proces dificil, dar cu determinare și perseverență, este posibil să te bucuri de o viață plină de iubire și fericire alături de persoana potrivită.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole