marți, mai 21, 2024

ITM Arad a anunțat că au avut loc peste 100 de accidente de muncă în județul Arad de la începutul anului

Din OrasITM Arad a anunțat că au avut loc peste 100 de accidente de muncă în județul Arad de la începutul anului

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad a anunțat că peste 100 de accidente de muncă au avut loc în județul Arad, chiar de Ziua Internațională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, sărbătorită anual pe 28 aprilie.

„Securitatea și Sănătatea în Muncă – Să implementăm un mediu de muncă sigur și sănătos” este tema sub care Organizaţia Internaţională a Muncii (O.I.M.) celebrează la data de 28 aprilie, Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă.

Încă din anul 2003, O.I.M. s-a implicat în organizarea campaniilor la data de 28 aprilie, dând acestei date o semnificație aparte, aceea de comemorare și sărbătoare.

Astfel, sunt onorați lucrătorii răniți și decedați în accidente de muncă, fiind organizate totodată campanii de conștientizare, de prevenire a producerii de astfel de accidente, de prevenire a apariției bolilor profesionale.

Aceste campanii sunt menite să promoveze crearea unei culturi a securităţii și sănătății, care să contribuie la reducerea numărului de decese și răniri legate de muncă.

O.I.M. îi încurajează pe principalii actori (sindicate, organizații patronale și reprezentanți ai guvernului) să promoveze o cultură preventivă a securităţii și sănătății în muncă pentru a-și îndeplini obligațiile și responsabilitățile, astfel încât lucrătorii să se întoarcă în siguranță la casele lor la sfârșitul zilei de lucru.

Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă este celebrată și la nivel local, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă informează periodic angajatorii arădeni, în scopul de a spori gradul de conștientizare asupra importanței respectării normelor de protecție, sănătate și securitate în muncă, de către toți factorii implicați în procesul muncii.

„Ținând seama de statistica anului precedent, în prima parte a anului 2022 fiind înregistrate 117 accidente de muncă, în diferite domenii de activitate, soldate cu 11 victime care și-au pierdut viața, în timp ce, în aceeași perioadă a anului 2023, au fost înregistrate 118 accidente de muncă, 6 persoane pierzându-și viața, conchidem că este imperios necesar să se pună accent pe instruirea personalului, pe respectarea instrucțiunilor tehnologice precum și pe respectarea disciplinei în muncă”, transmite conducerea ITM Arad.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole