duminică, decembrie 10, 2023

Auditor public extern în cadrul Camerei de Conturi Constanţa, trimis în judecată pentru şantaj / Precizările Curţii de Conturi

EconomieAuditor public extern în cadrul Camerei de Conturi Constanţa, trimis în judecată pentru şantaj / Precizările Curţii de Conturi

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului POPESCU NICOLAE, auditor public extern în cadrul Curţii de Conturi – Camera de Conturi Constanţa şi membru al autorităţii de audit, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj”, a transmis, vineri, DNA.

Potrivit procurorilor, în luna octombrie 2022, în contextul derulării unui proces de partaj, inculpatul Popescu Nicolae ar fi exercitat constrângeri asupra fostei soţii, de asemenea funcţionar public, pentru a o determina să îi lase în proprietate un imobil (în valoare de 249.620 euro) dobândit în timpul căsătoriei.

De asemenea, a vrut să o determine să preia părţile sociale ale unei societăţi comerciale controlată şi administrată, în fapt, de către inculpat prin intermediul unei persoane interpuse şi care acumulase datorii importante faţă de bugetul de stat (772.132 lei).

”În acelaşi context, inculpatul i-ar fi  mai transmis fostei soţii că va renunţa şi la demersurile care vizau tragerea la răspundere penală a acesteia într-o cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru un presupus furt comis între soţi şi respectiv, pentru presupuse infracţiuni comise de aceasta împotriva fiului lor minor. Concret, constrângerile la care ar fi apelat inculpatul Popescu Nicolae ar fi constat în exercitarea de ameninţări ce ar fi vizat crearea unei situaţii defavorabile la locul de muncă pentru fosta soţie şi care ar fi avut ca urmare concedierea acesteia”, au transmis procurorii.

Potrivit acestuia, bărbatul i-ar  mai transmis fostei soţii că nu va mai sesiza organele judiciare cu privire la săvârşirea de către aceasta a altor presupuse fapte penale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Curtea de Conturi a transmis că ”începând cu data de 28.03.2023, domnul Popescu Nicolae nu mai are calitatea de auditor public extern în cadrul Autorităţii de Audit – Direcţia Regională de Audit Galaţi – Compartiment Constanţa”.

 

 

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole