duminică, decembrie 10, 2023

Invențiile arădene expuse la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva, au început să fie verificate de juriul internațional

Din OrasInvențiile arădene expuse la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva, au început să fie verificate de juriul internațional

Juriul internațional a început evaluarea invențiilor arădene prezentate la standul Consiliului Județean Arad, expus la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva. Cinci cercetători arădeni au fost sprijiniți de Consiliul Județean pentru a-și prezenta invențiile la cel mai important eveniment de acest gen din lume, iar Universitatea „Aurel Vlaicu” a trimis și ea o echipă de profesori-inventatori.

Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, care se află în delegație la Geneva, a declarat că la întoarcerea în țară va organiza întâlniri sectoriale cu oameni de afaceri și inventatori prezenți la eveniment pentru a găsi modalități de a pune în practică unele dintre aceste invenții. El a subliniat importanța conexiunii dintre companiile private și cercetători pentru valorificarea potențialului lor și implementarea soluțiilor inovative. Vicepreședintele a mai menționat că Aradul s-a dezvoltat în trecut prin astfel de inițiative și poate face același lucru și în viitor, având nevoie de sprijin administrativ pe care autoritățile locale și-l asumă.

Un juriu internațional compus din peste 100 de experți analizează invențiile expuse în mai multe categorii la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva. Echipe de specialiști au început să viziteze standul Aradului începând de ieri, evaluând machetele expuse și verificând detaliile fiecărui brevet. Ei solicită informații cu privire la modul în care aceste invenții pot genera dezvoltare în domeniile de activitate cărora le sunt destinate.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole