marți, noiembrie 28, 2023

Antrenorul arădean de înot, Liptak Martin, a fost premiat la cea de-a 13-a Gală a Premiilor Mentor

Din OrasAntrenorul arădean de înot, Liptak Martin, a fost premiat la cea de-a 13-a Gală a Premiilor Mentor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au organizat cea de-a 13-a Gală a Premiilor Mentor la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii, unde au fost premiați zece profesori și antrenori deosebiți din toată țara. Premiile Mentor sunt acordate anual, începând din 2010, pentru excelență în educație și recunosc valoarea și rezultatele activității pedagogice ale laureaților.

Aceștia au fost nominalizați de către elevii lor și de către părinții elevilor, iar premiul constă într-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și într-un premiu în valoare de 8.000 de lei. Scopul acestui premiu este de a recunoaște public valoarea muncii și rezultatele excepționale înregistrate de profesorii și antrenorii care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor lor și sunt apreciați de întreaga comunitate în care își desfășoară activitatea.

„Mentorii mei, printre care fondatoarea Operei din Timisoara, Aca de Barbu, timisoreanul Sigismund Wiener, precum și foștii mei profesori de la Facultatea de Mecanică din Timișoara, m-au ajutat să pornesc pe o cale a realizărilor. Am parcurs această cale, încercând să întorc câte ceva din cele primite și realizate, către tinerii, către discipolii mei. Astfel, în câteva decenii am devenit și eu mentor pentru unii, înfăptuind parcursul firesc al vieții, învățând și împărtășind”, a afirmat invitatul de onoare, Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, care în discursul său din cadrul Galei a vorbit despre mentorii săi și despre mentorat în lumina activității sale de peste șapte decenii.

„Credem că educația este esențială pentru o țară care se dezvoltă armonios, iar profesorii nu primesc, din păcate, recunoașterea publică pe care o merită. MOL România dorește să aducă în atenția tuturor acei dascăli, care datorită muncii susținute, au influențat în bine viața tinerilor. Anual, prin Premiile Mentor, recunoaștem excelența în educație, dar și efortul pe care îl depun profesorii și antrenorii pentru a forma caractere și cariere. Deși acordăm un număr limitat de premii, știm că în România sunt mulți profesori care își pun întreaga energie și pasiune în slujba lor și sperăm că îi vom regăsi printre propunerile făcute de elevi sau părinți pentru ediția următoare”, a afirmat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

La cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Mentor, desfășurată la Timișoara pe 26 aprilie, amfitrioana evenimentului a fost Roxana Morun, jurnalistă la TVR Timișoara și fost membru al juriului programului „MOL pentru sănătatea copiilor” în perioada 2011-2016.

Cei zece câștigători ai premiului au fost selectați dintre cele 238 de nominalizări primite de la elevi, părinți sau profesori între luna mai și decembrie 2022. Numărul mare de nominalizări arată că programul Premiul Mentor este bine-cunoscut și comunitățile doresc să-și exprime aprecierea față de mentorii care inspiră noua generație.

În cadrul Galei de premiere, a fost anunțată și lansarea noii ediții a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe data de 31 decembrie 2023 de către orice persoană, atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

„Fiecare nominalizare ne aduce bucuria întâlnirii cu dascăli minunați și cu discipoli deosebiți care împreună creează valori călăuzitoare. Fiecare nominalizare ne duce în apropierea valorii și frumosului creat de adevărații mentori. Astfel încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre cei premianți, să-și revizuiască nominalizările și să depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar evaluarea nominalizărilor depuse se bazează în primul rând pe informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări”, a transmis András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Iată lista celor zece laureați ai Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 13-a, 2022:

Bodea György, profesor de chimie, Cehu Silvaniei
Csavar Mária, profesor de limbă și literatură română, Gheorgheni
Maria Cristina Dan, profesor de vioară, Timișoara
Dobra Judit, profesor de limbă și literatură maghiară, Sfântu Gheorghe
Ilie Crinu Florinel, antrenor de kaiac, București
Liptak Martin, antrenor de înot, Arad
Cristian Mihai Maliș, antrenor de canotaj, Orșova
Liliana Pîntea, bibliotecar, Hangu, Neamț
Ilie Rus, profesor de fizică, Beiuș
Mihai Trandafirescu, antrenor judo, Ploiești
Pentru a vedea videoclipurile cu premianții, puteți accesa acest link. Mai multe informații despre program pot fi găsite pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole