sâmbătă, mai 18, 2024

Samsung Electronics trebuie să plătească producătorului de cipuri Netlist 303 milioane de dolari pentru nişte brevete

EconomieSamsung Electronics trebuie să plătească producătorului de cipuri Netlist 303 milioane de dolari pentru nişte brevete

Juriul a stabilit, după un proces de şase zile, că ”modulele de memorie”  folosite de Samsung pentru calcule de înaltă performanţă au încălcat în mod intenţionat toate cele cinci brevete ale Netlist.

Reprezentanţii companiilor nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Acţiunile Netlist au crescut cu 21% după verdictul de vineri după-amiază.

Netlist, cu sediul în Irvine, California, a dat în judecată Samsung în 2021, pretinzând că produsele de memorie Samsung utilizate în serverele de cloud computing şi alte tehnologii cu consum intens de date îi încalcă brevetele.

Netlist a spus că inovaţiile sale cresc eficienţa energetică a modulelor de memorie şi permit utilizatorilor ”să obţină informaţii utile din cantităţi mari de date într-o perioadă mai scurtă de timp”.

Un avocat Netlist a declarat juriului că Samsung a preluat tehnologia patentată a modulelor după ce companiile au colaborat la un alt proiect, potrivit unei transcrieri a instanţei.

Netlist a cerut juriului daune de 404 milioane de dolari.

Samsung a susţinut că brevetele nu sunt valide şi că tehnologia sa funcţionează într-un mod diferit decât invenţiile Netlist.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole