duminică, decembrie 10, 2023

Mircea Radu critică obiceiurilor de Paște ale românilor! Consideră că mesajele de felicitare sunt făcute din interes, și nu din inimă!

MedicalMircea Radu critică obiceiurilor de Paște ale românilor! Consideră că mesajele de felicitare sunt făcute din interes, și nu din inimă!

Mircea Radu, fostul prezentator TV, a răbufnit pe rețelele de socializare cu privire la obiceiurile de Paște ale românilor. Acesta a afirmat că consideră „aiurea tot bâlciul ăsta” și nu înțelege de ce este necesar să se trimită mesaje elaborate și să se posteze iepurași și ouă colorate.

Mircea Radu, pierdut în avalanșa felicitărilor pascale

Fostul prezentator TV susține că adevăratele valori și semnificații ale Sărbătorilor de Paște sunt pierdute în această avalanșă de mesaje și postări fără sens. Mai mult decât atât, acesta consideră că este important să ne concentrăm pe înțelegerea adevăratei semnificații a acestei sărbători și să nu ne pierdem în obiceiuri fără valoare.

„Din ecrane, megafoane și broșuri mi se urează în buclă “Sărbători Fericite!” – apoi, scrise mai mic, prețurile la miel, vin și cozonac. E cam ca la cârciumă doar că acolo nu e cu ouă multicolore și iepuraș (oare n-ar trebui scris cu i mare, ca Iisus?).

Oriunde întorc capul dau de trâmbițe ce vestesc bucuria și speranța, toate-s la liber zilele-astea și poți lua câte vrei, deci și tu!, și tu!, chiar și tu!, toate curg în valuri și sunt așa de multe încât n-o să le poți duce singur; de aceea condiția e să fii “alături de cei dragi”(ce clișeu vag și trist, cunosc atâția singuri care ar merita să se bucure).

Mie mi se pare aiurea tot bâlciul ăsta al urărilor, chiar comic, dar, na, eu râd la tot felul de situații pe care alții le iau în serios.

Că dacă ar fi după mine, într-o lume atât de șuchie n-ar fi de spus decât “Hristos a înviat!” – nu e nimic mai liniștitor”, a scris Mircea Radu într-o postare pe Facebook.

Cu ce se ocupă Mircea Radu după retragerea din televiziune?

După ani întregi în televiziune, Mircea Radu s-a mutat la Piatra Neamț, acolo unde soția sa este medic oncolog. Departe de București, Mircea Radu și-a găsit o cu totul altă ocupație. El oferă consiliere juridică, iar în timpul liber se ocupă cu grădinăritul.

Într-un final, Mircea Radu își exprimă speranța că oamenii vor începe să acorde mai multă importanță valorilor adevărate ale Sărbătorii de Paște și vor înceta să se concentreze atât de mult pe aspectele superficiale ale acestei sărbători.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole