vineri, iunie 21, 2024

Lady Gaga va fi mâna dreaptă a lui Joe Biden. Ce funcție a primit artista

ExterneLady Gaga va fi mâna dreaptă a lui Joe Biden. Ce funcție a primit artista

Președintele Joe Biden i-a oferit lui Lady Gaga o funcție extrem de importantă. Artista urmează să facă o serie de schimbări alături de actorul George Clooney, actrița Jennifer Garner și muzicianul Jon Batiste.

Lady Gaga a fost numită de către Joe Biden în funcția de consilier prezidențial și va conduce grupul de experți în cultură, alături de Bruce Cohen, câștigător al premiului Oscar. Aceasta va ocupa funția de copreședintă a Comitetului prezidențial pentru Artă și Științe Umaniste, conform Rolling Stone.

Lady Gaga îl va ține la curent pe Joe Biden cu evenimentele culturale. Acest consiliu include un grup de membri care, conform Casei Albe fac parte din grupuri de „artişti proeminenţi, savanţi şi filantropi care au demonstrat un angajament serios faţă de arte şi ştiinţe umaniste”. În acest comitet se află și actorul George Clooney, actrița Jennifer Garner și muzicianul Jon Batiste.

Comitetul prezidențial pentru Artă și Științe Umaniste a fost desființat în urmă cu 5 ani, în timpul mandatului lui Donald Trump, dar Joe Biden l-a considerat extrem de important pentru SUA și a reluat activitatea.

Cu cine va lucra Lady Gaga

Kerry Washington, Jon Batiste, George Clooney, Jennifer Garner, Troy Kotsur, Shonda Rhimes, Marta Kauffman vor fi și ei membri ai comisiei. „Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a avea un impact pozitiv asupra artelor, bibliotecilor, muzeelor și lucrărilor umaniste din întreaga țară”, a scris contul oficial de Twitter al Comitetului.

Lady Gaga

Comitetul a fost creat prin ordin executiv în 1982 și are ca rol să „consilieze președintele SUA cu privire la politica culturală” pentru a „îmbunătăți sprijinul federal pentru arte, științe umaniste și serviciile muzeale și bibliotecii”

Amintim că Lady Gaga a fost artista care i-a cântat lui Joe Biden imnul Statelor Unite atunci când a venit la Casa Albă. Ea l-a susținut și în campanie, iar eforturile sale au fost răsplătite atât de președinte, cât și de fani. „Habar n-am ce înseamnă asta, dar fă-i praf!”, a scris pe Twitter unul dintre fanii lui Lady Gaga, potrivit RTV.

În ultima perioadă, Lady Gaga s-a bucurat de un succes formidabil pe plan profesional. Ea a primit numeroase premii pentru muzica sa, dar și pentru rolurile pe care le-a avut în filme.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole