duminică, decembrie 10, 2023

Societe Generale va plăti 105 milioane de dolari pentru a soluţiona litigiile cu investitori americani care o acuză că a manipulat dobânda Euribor

EconomieSociete Generale va plăti 105 milioane de dolari pentru a soluţiona litigiile cu investitori americani care o acuză că a manipulat dobânda Euribor

O înţelegere preliminară a fost depusă vineri seara la Tribunalul Districtual al SUA din Manhattan şi necesită aprobarea unui judecător.

Dacă va fi aprobat, acordul ar însemna că investitorii au obţinut 651,5 milioane de dolari din decontări cu şapte bănci.

Băncile care au încheiat anterior acorduri de acest tip, pentru un total de 546,5 milioane de dolari, sunt Barclays, Citigroup, Credit Agricole, Deutsche Bank, HSBC Holdings şi JPMorgan Chase & Co.

Euribor este echivalentul în euro al fostului indicator de referinţă al dobânzii Libor.

Investitorii, inclusiv fondul de pensii din California State Teachers’ Pensionement System, au acuzat băncile că au trucat Euribor şi au fixat preţuri la instrumentele derivate bazate pe Euribor, din iunie 2005 până în martie 2011, pentru a profita pe cheltuiala lor.

Societe Generale a negat faptele greşite, în acordul convenit pentru încheierea litigiului arată actele instanţei.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole