sâmbătă, mai 18, 2024

Pe ce nu pune Tania Budi gura de Paște? „Nu înțeleg de ce… Mă scârbiți!”

MedicalPe ce nu pune Tania Budi gura de Paște? „Nu înțeleg de ce… Mă scârbiți!”

Tania Budi face dezvăluiri șocante despre Paște! Vedeta nu pune gura pe carne de miel de ani buni și face un apel disperat pentru a opri sacrificarea animalelor în numele tradiției.

La 55 de ani, actrița și prezentatoarea TV este una dintre cele mai mari iubitoare de animale din România și a decis să reducă consumul de carne aproape la zero. Ea mărturisește că nu mai mănâncă carne decât pește și se simte mult mai bine de când a făcut această schimbare în alimentația sa.

Cu toate acestea, de Paște, Tania este șocată de tradiția conform căreia sunt sacrificați mieii pentru a ajunge pe mesele creștinilor. Ea a refuzat întotdeauna să guste carne de miel și nici nu a pus gura pe ea, chiar și în copilărie. Pentru ea, imaginea bietelor animale sacrificate este una extrem de dureroasă.

Tania Budi: „Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor?!”

„Eu nu înțeleg asta cu tăiatul mielului de Paște! Sunt scârbită, pur și simplu! Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor sau pentru că au și ei un suflet să se bucure de lumina zilei?! Am o empatie pentru animale. Nu mănânc carne de miel, nu există așa ceva. De când sunt mică nu mănânc, nu pun gura.

De sărbători, eu tot timpul sunt cu familia. Cu mama, cu frati-miu. Stăm la masă împreună. Bine, nu mai gătește mama miel, dar tot face ea ceva pe acolo spanac, ceva de primăvară, cu ouă fierte”, ne-a povestit Tania Budi, care va face Paștele alături de familie.
Ea face un apel către toți românii să ia în considerare opțiunile vegetariene sau vegane pentru masa de Paște și să renunțe la carne de miel.

„Degeaba păstrezi aceste tradiții dacă faci rău cuiva!”
Vedeta îndeamnă la mai multă credință și milostenie de sfintele sărbători pascale.

„De Paște, când eram copii tot timpul ne luau ceva nou. Ne ceream iertare, dacă greșeam. Acum iertarea asta e mai ușor de obținut că nu mai greșim așa de mult, sper.

Oricum, nici Paștele și nici Crăcinul nu sunt despre îmbuibare, ci despre Isus sunt niște sărbători spirituale. Degeaba păstrezi aceste tradiții dacă faci rău cuiva, dacă păcălești sau ești un om fără valori morale”, a mai spus Tania Budi.

Tania Budi este un exemplu de urmat în ceea ce privește protejarea animalelor și promovarea unui stil de viață sănătos și sustenabil. Ea speră că mesajul său va ajunge la cât mai mulți oameni și că va contribui la creșterea gradului de conștientizare asupra impactului alimentației noastre asupra mediului înconjurător și asupra bietelor animale care sunt sacrificate în numele tradițiilor.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole