duminică, decembrie 10, 2023

Surpriză neplăcută la etapa națională a olimpiadei de Limba și literatura română desfășurată la Arad

Din OrasSurpriză neplăcută la etapa națională a olimpiadei de Limba și literatura română desfășurată la Arad

Circa 300 de elevi de gimnaziu care au participat la etapa națională a olimpiadei de Limba și Literatura Română au întâmpinat o problemă neașteptată: codurile de anonimizare ale candidaților au fost amestecate. Comisia de organizare a olimpiadei a amestecat codurile de anonimizare ale numelor candidaților, ceea ce a dus la întârzieri în aflarea notelor obținute la probele examenului. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Marius Göndör, a afirmat pentru portalul Educație Privată că instituția pe care o conduce nu a fost implicată în afișarea rezultatelor sau în anonimizarea numelor candidaților.

„Trebuie să vă spun faptul că județul Arad și Inspectoratul Școlar Județean a asigurat doar logistica: cazare, masă și sălile de examene. Prin ordin de ministru, a fost desemnată o Comisie Centrală care a organizat tot ce înseamnă restul: probe, evaluare, afișare rezultate. Printr-o manipulare greșită a unui tabel Excel, s-au încurcat codurile. Știu ce s-a întâmplat doar de la inspectorul de limba română, care este în zonă, afară. S-au afișat după aceea rezultatele corecte, dar de data aceasta cu numele (n.r. elevilor), ca să nu mai aibă probleme cu codurile acelea, s-a reluat procesul de contestare și acum se lucrează la contestații. Nu ne exonerăm de vină, dar chiar nu am avut acces acolo”, a transmis acesta pentru sursa citată.

Potrivit unor surse, s-a publicat ulterior rezultatele corecte ale olimpiadei, însă fără anonimizarea numelor candidaților, pentru a evita o nouă eroare.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole